Chili kyckling

Chili-kyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt.

Smaksätt kycklingfilén med med sambal oelek chili.

4 portioner chilikyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek (rökt chilipasta på burk)
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Banka ut kycklingbrösten så de blir lite plattare.
  2. Blanda dem med olivolja, sambal oelek, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Grilla eller stek kycklingen på båda sidor tills de är genomstekta cirka 10 minuter.
  4. Chilikycklingen är klar att servera.

Serveringsförslag

E-mail
Medel: 4.2 (10 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 244 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-08