Chili kyckling

Introduktion och förberedelse

Chili-kyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt. Smaksätt kycklingfilén med med sambal oelek chili. Lättlagat och gott att servera med de flesta tillbehör som potatisklyftor, pommes, bulgursallad, couscoussallad eller valfritt tillbehör.

Förslag på sås till kycklingen är mangosalsa, fetaostsås, tzatziki, hummus med mera. Som sallad kan du göra en tomat och avokadosallad till.

4 portioner chilikyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek (rökt chilipasta på burk)
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Banka ut kycklingbrösten så de blir lite plattare.
  2. Blanda dem med olivolja, sambal oelek, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Grilla eller stek kycklingen på båda sidor tills de är genomstekta cirka 10 minuter.
  4. Chilikycklingen är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.