Chili kyckling

Chili-kyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt. Smaksätt kycklingfilén med med sambal oelek chili. Lättlagat och gott att servera med de flesta tillbehör som potatisklyftor, pommes, bulgursallad, couscoussallad eller valfritt tillbehör.

Förslag på sås till kycklingen är mangosalsa, fetaostsås, tzatziki, hummus med mera. Som sallad kan du göra en tomat och avokadosallad till.

4 portioner chilikyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek (rökt chilipasta på burk)
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Banka ut kycklingbrösten så de blir lite plattare.
  2. Blanda dem med olivolja, sambal oelek, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Grilla eller stek kycklingen på båda sidor tills de är genomstekta cirka 10 minuter.
  4. Chilikycklingen är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Vad passar att laga till Söndagsmiddag?

Bjud på Söndagsmiddag - här är mina bästa tips rätter som passar som klassisk söndagsstek, slottstek, stekt fläskkarré, ugnstekt kyckling, lammstek, varmrökt lax med mera. 

Läs mer

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer