Chili kyckling

Introduktion och förberedelse för tillagning

Chili-kyckling är god grillad, stekt eller ugnsstekt. Smaksätt kycklingfilén med med sambal oelek chili. Lättlagat och gott att servera med de flesta tillbehör som potatisklyftor, pommes, bulgursallad, couscoussallad eller valfritt tillbehör.

Förslag på sås till kycklingen är mangosalsa, fetaostsås, tzatziki, hummus med mera. Som sallad kan du göra en tomat och avokadosallad till.

4 portioner chilikyckling

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk sambal oelek (rökt chilipasta på burk)
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Banka ut kycklingbrösten så de blir lite plattare.
  2. Blanda dem med olivolja, sambal oelek, salt och vitpeppar i en skål.
  3. Grilla eller stek kycklingen på båda sidor tills de är genomstekta cirka 10 minuter.
  4. Chilikycklingen är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-14

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.