Pannacotta

Recept på olika varianter av pannacotta som är en gräddbaserad dessert från Italien - en slags vaniljpudding med grädde som ofta serveras med syrliga bär eller liknande.

Överkurs

Sila upp blandningen efter du rört ut gelatinbladen för att undvika att du får med gelatinklumpar.

Vill du ha vaniljfrön jämnt fördelad i pannacottan - som annars lägger sig i botten om du häller het smet i formarna - kan du låta smeten svalna i kastrullen, en skål eller kanna och rör om innan du fördelar smeten i formarna.

Vintips till pannacotta:

Sött dessertvin är en höjdare till pannacottan förslagsvis ett vin med ädelröta som Sauternes eller Beaumes de Venise från Frankrike. Eller italienskt Vin Santo eller en nötig söt Oloroso Sherry.

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.