Limepannacotta

En god variant på pannacotta smaksatt med lime. Här serverad med fruktsallad på melon, jordgubbar och blåbär.

Du kan smaksätta pannacottan med färsk vaniljstång, vaniljpulver eller torkad vanilj från kvarn ex. Dr Oetker´s vanilj-twister. Limepannacottan kan också serveras med valfritt tillbehör som färska hallon, blåbär, mylta, färsk tärnad ananas, passionsfrukt, rårörda bär eller marinerad citrus.

Vintips till är ett sött dessertvin som ex. Italienskt Vin Santo.
 

4 portioner limepannacotta

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 30 min

Ingredienser

  • 2,5 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 3 msk socker
  • 2 lime
  • 1 vaniljstång, 2 tsk vaniljpulver eller 0,5 tsk malen torkad vaniljstång ex. från Dr Oetker´s vanilj-twister
  • Fruktsallad: 0,25 honungsmelon eller annan melon
  • 6 jordgubbar
  • 1 dl blåbär

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål.
  2. Blanda grädde och socker i en kastrull.
  3. Tillsätt färsk delad och urskrapad vaniljstång, vaniljpulver eller mald torkad vaniljstång.
  4. Låt sjuda upp och stäng av värmen. Låt stå och dra några minuter.
  5. Skölj och riv skalet fint från en lime.
  6. Dela limefrukterna och pressa ur saften.
  7. Krama ur gelatinbladen och vispa i dem i grädden tills de löst upp sig.
  8. Häll upp i formar och täck över med plastfilm.
  9. Ställ in i kylen att stelna i ca 3 timmar.
  10. Fruktsallad: skär bort skal från melonen och skär i bitar som är mellan 1–2 cm kuber. Skölj och skär jordgubbar i bitar. Blanda melon, jordgubbar och sköljda blåbär. Fruktsalladen kan förberedas innan och förvaras övertäckt i kylen.
  11. Lägg en hög fruktsallad på varje pannacotta vid servering.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer