Limepannacotta
En god variant på pannacotta smaksatt med lime. Här serverad med fruktsallad på melon, jordgubbar och blåbär.
Du kan smaksätta pannacottan med färsk vaniljstång, vaniljpulver eller torkad vanilj från kvarn ex. Dr Oetker´s vanilj-twister.
Pannacottan kan också serveras med valfritt tillbehör som färska hallon, blåbär, mylta, färsk tärnad ananas, passionsfrukt, rårörda bär eller marinerad citrus.
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en skål.
- Blanda grädde och socker i en kastrull.
- Tillsätt färsk delad och urskrapad vaniljstång, vaniljpulver eller mald torkad vaniljstång.
- Låt sjuda upp och stäng av värmen. Låt stå och dra några minuter.
- Skölj och riv skalet fint från en lime.
- Dela limefrukterna och pressa ur saften.
- Krama ur gelatinbladen och vispa i dem i grädden tills de löst upp sig.
- Häll upp i formar och täck över med plastfilm.
- Ställ in i kylen att stelna i ca 3 timmar.
- Fruktsallad: skär bort skal från melonen och skär i bitar som är mellan 12 cm kuber. Skölj och skär jordgubbar i bitar. Blanda melon, jordgubbar och sköljda blåbär. Fruktsalladen kan förberedas innan och förvaras övertäckt i kylen.
- Lägg en hög fruktsallad på varje pannacotta vid servering.
Att drickat till
Vintips till är ett sött dessertvin som Italienskt Recioto eller Vin Santo.
Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal