Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär

Introduktion och förberedelse

Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär i samma dessertvin som sedan serveras till pannacottan.

Söt pannacotta med vit choklad smakar supergott med de sötsura björnbären.

Varianter

  • Du kan använda färska eller tinade frysta björnbär. Här rörs de med lite socker och smaksätts med lite dessertvin.
  • Du kan också servera björnbären rårörda med lite socker och helt utan dessertvin för en alkoholfri variant.
  • Eller marinera i bär i rom för en starkare variant.
  • Har du inte björnbär kan du ta andra sura bär som delade krusbär eller delade urkärnade körsbär. Eller valfria bär.

Kan förberedas i god tid

En perfekt dessert att förbereda och ha i kylen i god tid innan dina gäster kommer - förslagsvis dagen innan.

Att dricka till och marinera bären med

Dessertvin är förslagsvis italienskt Vin Santo eller annat dessertvin.

4 portioner pannacotta med vit choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl socker
  • 100 gram vit choklad
  • 3 gelatinblad
  • Tillbehör: 4 dl björnbär
  • 4 msk socker
  • 1 dl vin santo eller valfritt dessertvin (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg björnbär i en skål, blanda med socker och dessertvin (valfritt). Använder du vin så är det gott att göra dagen innan och marinera över natten.
  2. PANNACOTTAN: Förbered 4 formar eller glas (ca 1,5-2 dl i storlek) som du ska servera pannacottan i. Ställ upp på en bricka som går in i kylen.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  4. Hacka chokladen grovt med en kniv.
  5. Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
  6. Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
  7. Ta av grädden från värmen, ta upp vaniljstången, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
  8. Häll upp pannacottan i formarna eller glasen. Låt pannacottan stelna i kylen i ca 3 timmar.
  9. Innan servering så kokar du upp bären. Låt svalna något och servera pannacottan i formen på djup eller stor desserttallrik. Eller om du skär ur dem och stjälper upp dem i en djup eller stor desserttallrik. Skeda sedan över över några skedar marinerade bär och sås runt pannacottan.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 468 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-07