Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär
Pannacotta med vit choklad och marinerade björnbär i samma dessertvin som sedan serveras till pannacottan.
Söt pannacotta med vit choklad smakar supergott med de sötsura björnbären.
Tillagning
- Lägg björnbär i en skål, blanda med socker och dessertvin (valfritt). Använder du vin så är det gott att göra dagen innan och marinera över natten.
- PANNACOTTAN: Förbered 4 formar eller glas (ca 1,5-2 dl i storlek) som du ska servera pannacottan i. Ställ upp på en bricka som går in i kylen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka chokladen grovt med en kniv.
- Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt både frön och stång till grädden.
- Värm grädden. Tillsätt socker och choklad. Rör tills choklad och socker smält. Grädden ska ej koka upp endast sjuda på låg värme.
- Ta av grädden från värmen, ta upp vaniljstången, krama ur gelatinbladen och tillsätt dem. Rör tills de löst sig.
- Häll upp pannacottan i formarna eller glasen. Låt pannacottan stelna i kylen i ca 3 timmar.
- Innan servering så kokar du upp bären. Låt svalna något och servera pannacottan i formen på djup eller stor desserttallrik. Eller om du skär ur dem och stjälper upp dem i en djup eller stor desserttallrik. Skeda sedan över över några skedar marinerade bär och sås runt pannacottan.
Varianter
- Du kan använda färska eller tinade frysta björnbär. Här rörs de med lite socker och smaksätts med lite dessertvin.
- Du kan också servera björnbären rårörda med lite socker och helt utan dessertvin för en alkoholfri variant.
- Eller marinera i bär i rom för en starkare variant.
- Har du inte björnbär kan du ta andra sura bär som delade krusbär eller delade urkärnade körsbär. Eller valfria bär.
Kan förberedas i god tid
En perfekt dessert att förbereda och ha i kylen i god tid innan dina gäster kommer - förslagsvis dagen innan.
Att dricka till och marinera bären med
Dessertvin är förslagsvis italienskt Vin Santo eller annat dessertvin.
Uppskattat näringsvärde per portion: 468 kcal