Panna cotta med vit chokladlikör

En god dessert som kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.
Receptet på Panna Cotta kan också dubbleras och fyllas i små glas och serveras som mini-desserter på ex. en buffé.
På bilden är panna cottan garnerad med krossad choklad. Du kan välja annan garnering efter tycke ex. krossad kanderad mandel, krossat polkagrisgodis, krossad lakritskaramell, färska bär som björnbär eller passionsfruktspulp.
Vintips till panna cottan är ett sött dessertvin som ex. Sauternes.

4 portioner panna cotta med vit chokladlikör

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 min
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 3 msk vit chokladlikör

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt en tredjedel av yoghurtblandningen och värm under omrörning
  4. tills gelatinet smält ut. Det ska ej koka upp. Ta åt sidan att svalna.
  5. Blanda ihop gelatinblandningen med resten av yoghurtblandningen i en skål.
  6. Häll i serveringsglas eller skålar - förslagsvis 4 stycken portionsformar.
  7. Kyl Panna Cottan i 3 - 4 timmar så att den stelnar.
  8. Vid servering så garnerar du panna cottan om du vill ex. som på bilden med grovt krossad choklad.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer