Kokospannacotta

Introduktion och förberedelse

En pannacotta med smak av kokos från kokosmjölk. En liten twist på vanlig pannacotta.

Själva kokospannacottan kan du laga i god tid och ha kylen.

Överbliven kokosmjölk kan du frysa in till nästa gång du behöver kokosmjölk. Till nedan recept för fem personer används en bara halv burk.

Serveringsförslag

Vid servering så garnerar du med färsk frukt eller bär. Förslag är färsk tärnad ananas och jordgubbar. Annat gott är färsk tärnad mango, hallon, blåbär, passionsfrukt eller skalade tärnade citrusfrukter eller marinerad citrus.

  • Extra festligt blir det om du rostar lite kokosflingor att garnera med tillsammans med lite grovhackad mynta eller citronmeliss.

Att dricka till

Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som en Late Harvest Semillon från Australien.

5 portioner kokospannacotta

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 2 dl kokosmjölk, krämig
  • 3,5 dl grädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 5 cm vaniljstång
  • Frukt: 500 gram färsk ananas
  • 8 jordgubbar

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön, grädde och socker i en kastrull.
  3. Koka upp och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  4. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  5. Häll upp kokosmjölken i en skål och rör ihop den så att den är jämnt blandad.
  6. Rör ner kokosmjölken i gräddblandningen.
  7. Ta bort vaniljstången.
  8. Fördela blandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  9. Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  10. Servera med tärnad färsk ananas och jordgubbar. Eller valfri frukt eller bär.
E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer