Kokospannacotta
Introduktion och förberedelse
En pannacotta med smak av kokos från kokosmjölk. En liten twist på vanlig pannacotta.
Själva kokospannacottan kan du laga i god tid och ha kylen.
Överbliven kokosmjölk kan du frysa in till nästa gång du behöver kokosmjölk. Till nedan recept för fem personer används en bara halv burk.
Serveringsförslag
Vid servering så garnerar du med färsk frukt eller bär. Förslag är färsk tärnad ananas och jordgubbar. Annat gott är färsk tärnad mango, hallon, blåbär, passionsfrukt eller skalade tärnade citrusfrukter eller marinerad citrus.
- Extra festligt blir det om du rostar lite kokosflingor att garnera med tillsammans med lite grovhackad mynta eller citronmeliss.
Att dricka till
Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som en Late Harvest Semillon från Australien.
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön, grädde och socker i en kastrull.
- Koka upp och rör ut sockret. Ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
- Häll upp kokosmjölken i en skål och rör ihop den så att den är jämnt blandad.
- Rör ner kokosmjölken i gräddblandningen.
- Ta bort vaniljstången.
- Fördela blandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
- Ställ i kylen att stelna i minst 3 timmar.
- Servera med tärnad färsk ananas och jordgubbar. Eller valfri frukt eller bär.
Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal