Kokospannacotta
En pannacotta med smak av kokos från kokosmjölk. En liten twist på vanlig pannacotta.
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
- Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön, grädde och socker i en kastrull.
- Koka upp och rör ut sockret. Ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
- Ta upp vaniljstången.
- Häll upp kokosmjölken i en skål och rör ihop den så att den är jämnt blandad. Eller rör ihop den i burken.
- Rör ner kokosmjölken i gräddblandningen. Kokosmjölk som blir över kan du spara till annat och ev. frysa in.
- Fördela blandningen i fem portionsformar. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
- Låt svalna. Ställ i kylen övertäckta att stelna i minst 3 timmar eller över natten.
- Servera med tärnad färsk ananas och jordgubbar. Eller valfri frukt eller bär.
Serveringsförslag
- Vid servering så garnerar du med färsk frukt eller bär. Förslag är färsk tärnad ananas och jordgubbar.
- Annat gott är färsk tärnad mango, hallon, blåbär, björnbär, hjortron, passionsfrukt, skalade tärnade citrusfrukter, marinerad citrus, smält rabarber eller mylta.
- Extra festligt blir det om du rostar lite stora kokosflakes eller kokosflingor att garnera med tillsammans med lite grovhackad mynta eller citronmeliss.
Tips
- Själva kokospannacottan kan du laga i god tid - förslagsvis dagen innan och ha övertäckt i kylen. Garnera sedan till servering.
- Överbliven kokosmjölk kan du frysa in till nästa gång du behöver kokosmjölk. Till nedan recept för fem personer används bara en halv burk 400 gram.
Att dricka till
Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som en Late Harvest Semillon från Australien.
Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal