Pannacotta med rabarber

Pannacotta med smält rabarber. Fräscht och gott som dessert med krämig pannacotta och sötsur rabarber.
Om du vill kan du ha ett dessertvin till ex. Moulin Touchais från Frankrike eller ett italienskt Vin Santo.

6 portioner pannacotta med rabarber

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 5 cm vaniljstång
  • Smält rabarber: 300 g rabarber
  • 4 msk socker
  • 2 krm malen kardemumma
  • Garnering: 6 blad citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Smält rabarber: Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  3. Skär den i små bitar ca 0,5 cm
  4. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  5. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och krämig då är den klar. Låt svalna och förvara i kylen till servering.
  6. Pannacotta: Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  7. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  9. Blanda ner yoghurten.
  10. Fördela pannacottablandningen i sex portionsformar. Ta bort vaniljstången. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  11. Ställ pannacottan i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  12. Vid servering så fördelar du den smälta rabarbern över pannacottan och garnerar ev. med lite citronmeliss.
E-mail
Inga röster än

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer