Pannacotta med rabarber
Pannacotta med smält rabarber. Fräscht och gott som dessert med krämig pannacotta och sötsur rabarber.
Tillagning
- Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
- Smält rabarber: Ansa och skala rabarbern om den är grov.
- Skär den i små bitar ca 0,5 cm
- Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
- Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och krämig då är den klar. Låt svalna och förvara i kylen till servering.
- Pannacotta: Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
- Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
- Blanda ner yoghurten.
- Fördela pannacottablandningen i sex portionsformar. Ta bort vaniljstången. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
- Ställ pannacottan i kylen att stelna i minst 3 timmar.
- Vid servering så fördelar du den smälta rabarbern över pannacottan och garnerar ev. med lite citronmeliss.
Att dricka till
Om du vill kan du ha ett dessertvin till ex. Moulin Touchais från Frankrike eller ett italienskt Vin Santo.
Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal