Pannacotta med rabarber

Pannacotta med smält rabarber. Fräscht och gott som dessert med krämig pannacotta och sötsur rabarber.
Om du vill kan du ha ett dessertvin till ex. Moulin Touchais från Frankrike eller ett italienskt Vin Santo.

6 portioner pannacotta med rabarber

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 5 cm vaniljstång
  • Smält rabarber: 300 g rabarber
  • 4 msk socker
  • 2 krm malen kardemumma
  • Garnering: 6 blad citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Smält rabarber: Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  3. Skär den i små bitar ca 0,5 cm
  4. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  5. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och krämig då är den klar. Låt svalna och förvara i kylen till servering.
  6. Pannacotta: Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  7. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  9. Blanda ner yoghurten.
  10. Fördela pannacottablandningen i sex portionsformar. Ta bort vaniljstången. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  11. Ställ pannacottan i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  12. Vid servering så fördelar du den smälta rabarbern över pannacottan och garnerar ev. med lite citronmeliss.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer