Pannacotta med rabarber

Introduktion och förberedelse

Pannacotta med smält rabarber. Fräscht och gott som dessert med krämig pannacotta och sötsur rabarber.

Att dricka till

Om du vill kan du ha ett dessertvin till ex. Moulin Touchais från Frankrike eller ett italienskt Vin Santo.

6 portioner pannacotta med rabarber

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 3 tim
  • Klart på: 3 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,8 dl socker
  • 3,5 gelatinblad
  • 2,5 dl naturell yoghurt
  • 5 cm vaniljstång
  • Smält rabarber: 300 g rabarber
  • 4 msk socker
  • 2 krm malen kardemumma
  • Garnering: 6 blad citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i en skål med lite kallt vatten i 10 minuter.
  2. Smält rabarber: Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  3. Skär den i små bitar ca 0,5 cm
  4. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  5. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter. Rabarbern ska vara mjuk och krämig då är den klar. Låt svalna och förvara i kylen till servering.
  6. Pannacotta: Dela vaniljstången och skrapa ur frön. Blanda stänger och frön med grädde och socker i en kastrull.
  7. Koka upp grädden och rör ut sockret. Ta av från värmen.
  8. Krama ur gelatinbladen och rör i dem. Rör tills de löst upp sig.
  9. Blanda ner yoghurten.
  10. Fördela pannacottablandningen i sex portionsformar. Ta bort vaniljstången. Formarna kan vara små glas, martiniglas eller porslinsformar.
  11. Ställ pannacottan i kylen att stelna i minst 3 timmar.
  12. Vid servering så fördelar du den smälta rabarbern över pannacottan och garnerar ev. med lite citronmeliss.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.