Pannacotta med citronlikör

Introduktion och förberedelse

En god italiensk dessert här med yoghurt och grädde smaksatt med citronlikör. Pannacottan kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.

Du kan använd köpt citronlikör eller göra egen citronlikör.

Receptet kan också dubbleras och fyllas i små glas och serveras som mini-desserter på ex. en buffé.

Garnering:

Några förslag är: krossad kanderad mandel, krossat polkagrisgodis, krossad lakritskaramell, färska bär som björnbär, krossad choklad, passionsfruktspulp eller valfri garnering.

Att dricka till:

Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som ex. Sauternes eller citronlikör.

4 portioner pannacotta med citronlikör

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk citronlikör

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt en tredjedel av yoghurtblandningen och värm under omrörning
  4. tills gelatinet smält ut. Det ska ej koka upp. Ta åt sidan att svalna.
  5. Blanda ihop gelatinblandningen med resten av yoghurtblandningen i en skål.
  6. Häll i serveringsglas eller skålar - förslagsvis 4 stycken portionsformar.
  7. Kyl Panna Cottan i 3 - 4 timmar så att den stelnar.
  8. Vid servering så garnerar du pannacottan om du vill ex. som på bilden med grovt krossad kanderad mandel.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.