Pannacotta med citronlikör

Introduktion och förberedelse

En god italiensk dessert här med yoghurt och grädde smaksatt med citronlikör. Pannacottan kan förberedas i god tid innan och förvaras i kylen.

Du kan använd köpt citronlikör eller göra egen citronlikör.

Receptet kan också dubbleras och fyllas i små glas och serveras som mini-desserter på ex. en buffé.

Garnering:

Några förslag är: krossad kanderad mandel, krossat polkagrisgodis, krossad lakritskaramell, färska bär som björnbär, krossad choklad, passionsfruktspulp eller valfri garnering.

Att dricka till:

Vintips till pannacottan är ett sött dessertvin som ex. Sauternes eller citronlikör.

4 portioner pannacotta med citronlikör

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 4 tim
  • Klart på: 4 tim 20 min

Ingredienser

  • 2,5 dl grekisk yoghurt
  • 2 blad gelatin
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl grädde
  • 2 msk citronlikör

Tillagning

  1. Blötlägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Vispa ihop yoghurt med florsocker, grädde och likör.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg i en liten kastrull. Tillsätt en tredjedel av yoghurtblandningen och värm under omrörning
  4. tills gelatinet smält ut. Det ska ej koka upp. Ta åt sidan att svalna.
  5. Blanda ihop gelatinblandningen med resten av yoghurtblandningen i en skål.
  6. Häll i serveringsglas eller skålar - förslagsvis 4 stycken portionsformar.
  7. Kyl Panna Cottan i 3 - 4 timmar så att den stelnar.
  8. Vid servering så garnerar du pannacottan om du vill ex. som på bilden med grovt krossad kanderad mandel.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 478 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer