Myntasirap

Myntasirap är en sockerlag smaksatt med färsk mynta och citron. 

3 dl myntasirap

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl grovt hackad färsk mynta
  • 2 msk pressad citron

Tillagning

  1. Pressa citronsaft och lägg i en kastrull.
  2. Skölj och hacka myntan grovt. Lägg i kastrullen.
  3. Tillsätt socker och vatten.
  4. Rör om och koka upp.
  5. Låt sjuda i 5 minuter.
  6. Sila över i en bunke och använd varm eller låt svalna.
  7. Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande för förvaring.
  8. Kan förvaras i kylen några månader.
Skölj och hacka mynta grovt samt lägg i en kastrull med vatten, socker och pressad citron.
Skölj och hacka mynta grovt samt lägg i en kastrull med vatten, socker och pressad citron.
Värm till sockret smält och låt sedan sjuda i 5 minuter.
Värm till sockret smält och låt sedan sjuda i 5 minuter.
Sila över i en bunke och använd varm eller låt svalna.
Sila över i en bunke och använd varm eller låt svalna.
Häll upp på flaska eller flaskor och förslut.
Häll upp på flaska eller flaskor och förslut.
Gott att hälla varm över exempelvis en kokoskaka eller sockerkaka för extra god smak och saftighet.
Gott att hälla varm över exempelvis en kokoskaka eller sockerkaka för extra god smak och saftighet.

Serveringsförslag

Kan förberedas i god tid

Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månaders hållbarhet.

Tips

Vill du ha ännu mer mintsmak på sirapen kan du tillsätta och smaka av sirapen med några droppar mintessens.

E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-04-16

Tillbehör och liknande: