Kokoskakor

Introduktion och förberedelse

Kokoskakor är lätt att göra och blir mycket goda. Kakorna bakar du av smör, ägg, kokosflingor och socker. Om du vill kan du även doppa dem i choklad.

Om man vill kan man ha i rivet skal av en halv ekologisk citron i kokossmeten.

35 kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g riven kokos, 5-6 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Vispa inte.
  4. Tillsätt kokos och sedan det smälta smöret. Blanda ihop till en smet. Låt kokossmeten svälla 10 minuter.
  5. Klicka ut kokossmeten i toppar på en eller två plåtar med bakplåtspapper - det blir ca 35 stycken.
  6. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen 10-15 minuter tills de har fin färg.
  7. Lossa kakorna innan de svalnat helt. Låt kokoskakorna svalna innan servering. Förvara kokoskakorna i lufttät burk. De kan också frysas.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.