Kokoskakor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Kokoskakor är lätt att göra och blir mycket goda. Kakorna bakar du av smör, ägg, kokosflingor och socker. Om du vill kan du även doppa dem i choklad.

Om man vill kan man ha i rivet skal av en halv ekologisk citron i kokossmeten.

35 kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g riven kokos, 5-6 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Vispa inte.
  4. Tillsätt kokos och sedan det smälta smöret. Blanda ihop till en smet. Låt kokossmeten svälla 10 minuter.
  5. Klicka ut kokossmeten i toppar på en eller två plåtar med bakplåtspapper - det blir ca 35 stycken.
  6. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen 10-15 minuter tills de har fin färg.
  7. Lossa kakorna innan de svalnat helt. Låt kokoskakorna svalna innan servering. Förvara kokoskakorna i lufttät burk. De kan också frysas.
E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.