Kokoskakor

Kokoskakor är lätt att göra och blir mycket goda. Kakorna bakar du av smör, ägg, kokosflingor och socker. Om du vill kan du även doppa dem i choklad.

Om man vill kan man ha i rivet skal av en halv ekologisk citron i kokossmeten.

35 kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g riven kokos, 5-6 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Vispa inte.
  4. Tillsätt kokos och sedan det smälta smöret. Blanda ihop till en smet. Låt kokossmeten svälla 10 minuter.
  5. Klicka ut kokossmeten i toppar på en eller två plåtar med bakplåtspapper - det blir ca 35 stycken.
  6. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen 10-15 minuter tills de har fin färg.
  7. Lossa kakorna innan de svalnat helt. Låt kokoskakorna svalna innan servering. Förvara kokoskakorna i lufttät burk. De kan också frysas.
E-mail
Medel: 4.3 (12 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer