Kokoskakor

Kokoskakor är lätt att göra och blir mycket goda. Kakorna bakar du av smör, ägg, kokosflingor och socker. Om du vill kan du även doppa dem i choklad

Om man vill kan man ha i rivet skal av en halv ekologisk citron i kokossmeten. 

35 kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg, normalstora
  • 1,5 dl strösocker
  • 200 g riven kokos, 5-6 dl kokosflingor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna något.
  3. Rör ihop ägg och socker. Vispa inte.
  4. Tillsätt kokos och sedan det smälta smöret. Blanda ihop till en smet. Låt kokossmeten svälla 10 minuter.
  5. Klicka ut kokossmeten i toppar på en eller två plåtar med bakplåtspapper - det blir ca 35 stycken.
  6. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen 10-15 minuter tills de har fin färg.
  7. Lossa kakorna innan de svalnat helt. Låt kokoskakorna svalna innan servering. Förvara kokoskakorna i lufttät burk. De kan också frysas.
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate utbildning i vin och drycker. Läs mer.

Om du lagar något recept så ta gärna en bild och hashtagga #receptfavoriter. Vore kul att se det du lagat på Instagram och Facebook. Hitta mig på #receptfavoriter

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färspotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer