Marinerade grillspett med ryggbiff

Introduktion och förberedelse

Ett förslag på hur du kan marinera ryggbiff och trä på spett att grilla.

Får god smak av honung, vitlök, vinäger, tre sorters peppar, persilja och färsk koriander.

Varianter

  • Du kan också göra spetten med annat mört nötkött som entrecote eller oxfilé. Eller mört viltkött.
  • Du kan ta en annan marinad som asiatisk marinad eller BBQ-glaze.

Serveringsförslag

6 portioner grillspett med ryggbiff

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg ryggbiff
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl röd eller vit vinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 0,5 tsk nymald vitpeppar
  • 0,5 tsk nymald rosépeppar
  • 1 dl hackad blad- eller kruspersilja
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Skär ryggbiffen i bitar ca 2x3 cm. Lägg i en stor bunke.
  2. Tillsätt olivolja, vinäger, honung, vitlök, peppar, persilja samt koriander.
  3. Marinera ryggbiffen några timmar eller över natten övertäckt i kylen. De kan också grillas eller stekas direkt då ryggbiff är så mört.
  4. Använder du träspett så lägg dem i blöt några minuter innan så brinner de inte upp så lätt på grillen sedan.
  5. Trä upp och fördela köttbitarna på spetten.
  6. Grilla spetten några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är grillade efter smak. Skär gärna och prova en i en köttbit och se så att köttet är stekt som du vill ha det. Ryggbiff kan man äta blodig och det gillar en del.
  7. Grillspett med ryggbiff är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.1 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 457 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21

Tillbehör och liknande recept: