Marinerade grillspett med ryggbiff

Du kan också göra spetten med annat mört nötkött som entrecote eller oxfilé. Eller mört viltkött.
Gott till grillspetten är grillade majskolvar, grönsaksspett med champinjoner och paprika. Du kan rosta halverade fina delikatesspotatisar eller färskpotatis i ugnen med olivolja, salt och peppar och ha till. Eller en potatissallad. En god och enkel sås till är att blanda matyoghurt med smulad fetaost samt lite svartpeppar.
Du behöver 6 grillspett.

6 portioner grillspett med ryggbiff

  • Förberedelse: 2 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 2 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg ryggbiff
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl röd eller vit vinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk nymald svartpeppar
  • 0,5 tsk nymald vitpeppar
  • 0,5 tsk nymald rosépeppar
  • 1 dl hackad blad- eller kruspersilja
  • 1 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Skär ryggbiffen i bitar ca 2x3 cm. Lägg i en stor bunke.
  2. Tillsätt olivolja, vinäger, honung, vitlök, peppar, persilja samt koriander.
  3. Marinera ryggbiffen några timmar eller över natten övertäckt i kylen. De kan också grillas eller stekas direkt då ryggbiff är så mört.
  4. Använder du träspett så lägg dem i blöt några minuter innan så brinner de inte upp så lätt på grillen sedan.
  5. Trä upp och fördela köttbitarna på spetten.
  6. Grilla spetten några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är grillade efter smak. Skär gärna och prova en i en köttbit och se så att köttet är stekt som du vill ha det. Ryggbiff kan man äta blodig och det gillar en del.
  7. Grillspett med ryggbiff är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Avokadofrossa!

Avokado till förrätt, varmrätt och efterrätt – här är en meny för vegos och en för veganer!

Detta material är sponsrat av ICA

Läs mer

Sponsrat

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer