Marinerade grillspett med ryggbiff
Ett förslag på hur du kan marinera ryggbiff och trä på spett att grilla.
Får god smak av honung, vitlök, vinäger, tre sorters peppar, persilja och färsk koriander.
Tillagning
- Skär ryggbiffen i bitar ca 2x3 cm. Lägg i en stor bunke.
- Tillsätt olivolja, vinäger, honung, vitlök, peppar, persilja samt koriander.
- Marinera ryggbiffen några timmar eller över natten övertäckt i kylen. De kan också grillas eller stekas direkt då ryggbiff är så mört.
- Använder du träspett så lägg dem i blöt några minuter innan så brinner de inte upp så lätt på grillen sedan.
- Trä upp och fördela köttbitarna på spetten.
- Grilla spetten några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är grillade efter smak. Skär gärna och prova en i en köttbit och se så att köttet är stekt som du vill ha det. Ryggbiff kan man äta blodig och det gillar en del.
- Grillspett med ryggbiff är klart att servera.
Varianter
- Du kan också göra spetten med annat mört nötkött som entrecote eller oxfilé. Eller mört viltkött.
- Du kan ta en annan marinad som asiatisk marinad eller BBQ-glaze.
Serveringsförslag
- Gott till grillspetten är grillade majskolvar, grönsaksspett med champinjoner och paprika.
- Du kan rosta halverade fina delikatesspotatisar eller färskpotatis i ugnen med olivolja, salt och peppar och ha till. Eller en potatissallad eller grillad potatis.
- Här är flera förslag.
- En god och enkel sås till är att blanda matyoghurt med smulad fetaost samt lite svartpeppar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 457 kcal