Asiatisk dressing eller marinad

Asiatisk dressing eller marinad är god till det mesta som salladsdressing, marinad eller grillsås.

Passar till sallad, skivat stekt eller grillat nötkött (stek gärna blodigt), fläskkött, stekt eller grillad kyckling, fisk eller grönsaker, vårrullar eller dumplings.

4 portioner asiatisk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl olivolja eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt).
  4. Rör om så att socker och salt löser sig.
  5. Asiatisk dressing är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (25 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept