Asiatisk dressing eller marinad

Asiatisk dressing eller marinad är god till det mesta som salladsdressing, marinad eller grillsås. Ex. på sallad, skivat stekt eller grillat nötkött (stek gärna blodigt), fläskkött, stekt eller grillad kyckling, fisk eller grönsaker.

4 portioner asiatisk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl olivolja eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt).
  4. Rör om så att socker och salt löser sig.
  5. Asiatisk dressing är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer