Asiatisk dressing eller marinad

Introduktion och förberedelse

Asiatisk dressing eller marinad är god till det mesta som salladsdressing, marinad eller grillsås.

Passar till sallad, skivat stekt eller grillat nötkött (stek gärna blodigt), fläskkött, stekt eller grillad kyckling, fisk eller grönsaker, vårrullar eller dumplings.

4 portioner asiatisk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl olivolja eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt).
  4. Rör om så att socker och salt löser sig.
  5. Asiatisk dressing är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.2 (37 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.