Asiatisk dressing eller marinad
Asiatisk dressing eller marinad är god till det mesta som salladsdressing, marinad eller pensla på som grillsås.
Tillagning
- Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt).
- Rör om så att socker och salt löser sig.
- Asiatisk dressing är klar att servera.
Serveringsförslag
Passar till sallad, skivat stekt eller grillat nötkött, oxfilé, kall kyckling, fläskkött som fläskfilé, stekt eller grillad kyckling, fisk eller grönsaker, vårrullar eller dumplings.
Varianter
Istället för färsk koriander kan du ta strimlad thai-basilika, mynta, bladpersilja eller citronmeliss. Eller utesluta helt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal