Asiatisk dressing eller marinad

Introduktion och förberedelse

Asiatisk dressing eller marinad är god till det mesta som salladsdressing, marinad eller pensla på som grillsås.

Serveringsförslag

Passar till sallad, skivat stekt eller grillat nötkött, oxfilé, kall kyckling, fläskkött som fläskfilé, stekt eller grillad kyckling, fisk eller grönsaker, vårrullar eller dumplings.

Varianter

Istället för färsk koriander kan du ta strimlad thai-basilika, mynta, bladpersilja eller citronmeliss. Eller utesluta helt.

Asiatisk dressing serverad med oxfilé på fat
Jag hade min dressing till oxfilé och serverade på fat till buffé.

4 portioner asiatisk dressing

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 röd chilifrukt
  • 1 pressad eller finhackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja eller solrosolja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 msk ljus soja
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk fisksås
  • 1/2 dl hackad färsk koriander

Tillagning

  1. Skölj, dela och hacka chilin. Lägg i en skål.
  2. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Blanda i vinäger, vatten, olja, salt, socker, svartpeppar, soja, sesamolja, fisksås samt ev. hackad färsk koriander, mynta eller citronmeliss (valfritt).
  4. Rör om så att socker och salt löser sig.
  5. Asiatisk dressing är klar att servera.
E-mail
Medel: 4.1 (66 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-12