Barbequeglaze

Introduktion och förberedelse

Barbequeglaze till grillat. En lite sötare grillmarinad även kallad glaze du rör kall med chilisås, ketchup, honung, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver som passar till det mesta grillat.

Förslag är kött som fläskkarré, fläskfilé, kotlett, kyckling, lammfilé, lammytterfilé, ryggbiff, högrev, revbensspjäll, anka, kyckling, lax samt grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, lök eller tomathalvor.

Rökessens kan man också ha i Barbequeglaze. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker.

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.

4 portioner Barbequeglaze till ca 600 gram kött, fisk eller grönt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 0,5 dl chili sås
  • 0,5 dl ketchup
  • 4 msk tomatpure
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk tabasco

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda allt i en skål.
  2. Smaka av med salt, peppar, honung och tabasco.
  3. Lägg köttet i en skål och tillsätt marinaden och arbeta in den.
  4. Du kan grilla direkt eller låta barbequemarinaden marinera från ex. 20 minuter till några timmar eller över natten.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer