Barbequeglaze

Introduktion och förberedelse

Barbequeglaze till grillat. En lite sötare grillmarinad även kallad glaze du rör kall med chilisås, ketchup, honung, vitlök, tomatpuré och rökt paprikapulver som passar till det mesta grillat.

Förslag är kött som fläskkarré, fläskfilé, kotlett, kyckling, lammfilé, lammytterfilé, ryggbiff, högrev, revbensspjäll, anka, kyckling, lax samt grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, lök eller tomathalvor.

Rökessens kan man också ha i Barbequeglaze. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker.

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås.

4 portioner Barbequeglaze till ca 600 gram kött, fisk eller grönt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 0,5 dl chili sås
  • 0,5 dl ketchup
  • 4 msk tomatpure
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk tabasco

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda allt i en skål.
  2. Smaka av med salt, peppar, honung och tabasco.
  3. Lägg köttet i en skål och tillsätt marinaden och arbeta in den.
  4. Du kan grilla direkt eller låta barbequemarinaden marinera från ex. 20 minuter till några timmar eller över natten.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.