Majspannkakor

Introduktion och förberedelse

Pannkakor med majs i pannkakssmeten. Majspannkakor kan serveras som vanliga pannkakor med sylt och grädde men också som ex. frukost med vaniljyoghurt, fruktsallad och rostade hackade hasselnötter.

Du kan använda färsk kokt majs från majskolv, fryst tinad majs eller burkmajs. Godast är färsk kokt majs från majskolv.

Du kan koka egen majs och använda till pannkakorna.

4 portioner majspannkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 500 gram majskorn
  • 2 krm salt
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl matolja

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl med ägg i en stor bunke.
  2. Rör i mjölken under vispning och rör ut klumparna.
  3. Tillsätt hälften av majsen.
  4. Mixa pannkakssmeten med majskornen med en stavmixer eller kör i matberedare eller blender. Majskornen ska krossas grovt och blandas i pannkakssmeten.
  5. Tillsätt resten av majsen och rör ihop till en pannkakssmet med mixade och hela majskorn blandat.
  6. Värm en stekpanna till 3/4 värme, tillsätt en halv msk smör och en halv msk olja, klicka ut pannkakssmet i den storlek storlek du önskar dina och stek en majspannkaka i taget på båda sidor i ca 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg upp majspannkakorna på tallrik eller fat och servera.
E-mail
Medel: 3.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept