Majspannkakor

Introduktion och förberedelse

Pannkakor med majs i pannkakssmeten.

Serveringsförslag

  • Majspannkakor kan serveras som vanliga pannkakor med sylt som hallonsylt, jordgubbssylt, blåbärssylt samt vispad grädde eller glass till efterrätt.
  • Också goda till frukost, brunch, lätt lunch eller mellanmål med vaniljyoghurt, matyoghurt, vanlig yoghurt eller kvarg samt färska bär, tärnad frukt, fruktsallad med melon och ananas; samt toppa med rostade hackade hasselnötter, mandlar, valnötter, pumpafrön, solrosfrön och/eller sesamfrön samt kanel.
  • Lönnsirap, vanlig sirap, socker, jordnötsmör, nutella, sylt eller honung passar också på om du vill ha sött på också.

Val av majs

Du kan använda färsk kokt majs från majskolv, fryst tinad majs eller burkmajs. Godast är färsk kokt majs från majskolv.

Du kan koka egen majs och använda till pannkakorna.

Pannkakor med majs på fat
Med majskorn i pannkakssmeten får du lite matigare och grönare pannkakor. Serveras som vanlig pannkakor.

4 portioner majspannkakor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 500 gram majskorn
  • 2 krm salt
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl matolja

Tillagning

  1. Blanda vetemjöl med ägg i en stor bunke.
  2. Rör i mjölken under vispning och rör ut klumparna.
  3. Tillsätt hälften av majsen.
  4. Mixa pannkakssmeten med majskornen med en stavmixer eller kör i matberedare eller blender. Majskornen ska krossas grovt och blandas i pannkakssmeten.
  5. Tillsätt resten av majsen och rör ihop till en pannkakssmet med mixade och hela majskorn blandat.
  6. Värm en stekpanna till 3/4 värme, tillsätt en halv msk smör och en halv msk olja, klicka ut pannkakssmet i den storlek storlek du önskar dina och stek en majspannkaka i taget på båda sidor i ca 3-4 minuter på varje sida.
  7. Lägg upp majspannkakorna på tallrik eller fat och servera.
E-mail
Medel: 3.1 (14 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 398 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-19