Amerikanska veganpannkakor

Introduktion och förberedelse

Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk.

Utan ägg och mjölk. Min vegovariant av amerikanska frukostpannkakor.

Serveringsförslag

  • Gott med skivad banan, jordgubbar, blåbär, pekannötter och agavesirap, svensk sirap eller lönnsirap.
  • Vidare kan man ha soyghurt, olika nötter, frukt och bär till.

Varianter

Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för matiga majspannkakor. Då kan de serveras med avokado, mango och tomatsalsa.

Fluffiga veganska pannkakor i amerikansk stil serverad med frukt, bär och nötter.
Fluffiga veganska pannkakor i amerikansk stil serverad med frukt, bär och nötter.

2 portioner veganpannkakor, 6-7 pannkak

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1,2 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 1,2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl eller blanda hälften sojamjöl med bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
  3. Vispa i smält margarin eller olja.
  4. Låt svälla 30 minuter.
  5. Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
  7. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  8. Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  9. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
  10. Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
E-mail
Medel: 4 (60 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-11-24