Amerikanska veganpannkakor

Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk. Utan ägg och mjölk. Vegovariant av amerikanska frukostpannkakor. Gott med skivad banan, jordgubbar, blåbär, pekannötter och agavesirap, svensk sirap eller lönnsirap.

Vidare kan man ha soyoghurt, olika nötter, frukt och bär till.

Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för majspannkakor. Då kan de serveras med avokado, mango och tomatsalsa.

Det blir 6-7 pannkakor på detta recept.

2 portioner veganpannkakor

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1,2 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 1,2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl eller blanda hälften sojamjöl med bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
  3. Vispa i smält margarin eller olja.
  4. Låt svälla 30 minuter.
  5. Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
  7. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  8. Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  9. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
  10. Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
E-mail
Medel: 4.1 (17 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept