Amerikanska veganpannkakor
Introduktion och förberedelse
Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk.
Utan ägg och mjölk. Min vegovariant av amerikanska frukostpannkakor.
Serveringsförslag
- Gott med skivad banan, jordgubbar, blåbär, pekannötter och agavesirap, svensk sirap eller lönnsirap.
 - Vidare kan man ha soyghurt, olika nötter, frukt och bär till.
 
Varianter
Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för matiga majspannkakor. Då kan de serveras med avokado, mango och tomatsalsa.

Tillagning
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
 - Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
 - Vispa i smält margarin eller olja.
 - Låt svälla 30 minuter.
 - Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
 - Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
 - Vicka lite så att smeten rinner ut.
 - Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
 - Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
 - Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal