Amerikanska veganpannkakor

Introduktion och förberedelse

Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk. Utan ägg och mjölk. Vegovariant av amerikanska frukostpannkakor. Gott med skivad banan, jordgubbar, blåbär, pekannötter och agavesirap, svensk sirap eller lönnsirap.

Vidare kan man ha soyoghurt, olika nötter, frukt och bär till.

Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för majspannkakor. Då kan de serveras med avokado, mango och tomatsalsa.

Det blir 6-7 pannkakor på detta recept.

2 portioner veganpannkakor

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 1,2 dl sojamjölk eller havremjölk
  • 1,2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl eller blanda hälften sojamjöl med bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk smält margarin eller olja

Tillagning

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
  3. Vispa i smält margarin eller olja.
  4. Låt svälla 30 minuter.
  5. Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
  6. Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
  7. Vicka lite så att smeten rinner ut.
  8. Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  9. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
  10. Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
E-mail
Medel: 4.2 (22 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-16

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept