Amerikanska veganpannkakor
Amerikanska veganpannkakor med sojamjölk eller havremjölk.
Utan ägg och mjölk. Min vegovariant av amerikanska frukostpannkakor.
Tillagning
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Blanda i vätskan till en rätt tjock smet.
- Vispa i smält margarin eller olja.
- Låt svälla 30 minuter.
- Smält matfett i en stekpanna. Låt den stå på medelvärme.
- Häll 0,5 till 1 dl smet i stekpannan.
- Vicka lite så att smeten rinner ut.
- Grädda pannkakan tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
- Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda andra sidan.
- Lägg upp pannkakan på ett fat och fortsätt grädda pannkakor tills smeten är slut.
Serveringsförslag
- Gott med skivad banan, jordgubbar, blåbär, pekannötter och agavesirap, svensk sirap eller lönnsirap.
- Vidare kan man ha soyghurt, olika nötter, frukt och bär till.
Varianter
Du kan tillsätta en halv burk majs i smeten för matiga majspannkakor. Då kan de serveras med avokado, mango och tomatsalsa.
Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal