Krabbelurer
Krabbelurer är en variant på plättar eller mini-pannkakor som vänds i socker och kanel (valfritt) vid servering.
Du kan laga och steka krabbelurerna i ett plättjärn, plättlägg eller i en vanlig stekpanna.
Tillagning
- Blanda vetemjölk, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Tillsätt ägg och hälften av mjölken. Rör ut klumpar. Tillsätt resten av mjölken och rör till en jämn smet.
- Värm ett plättlägg eller stekpanna.
- Tillsätt någon tsk smör och smält det. Stek och grädda några krabbelurer i taget. Räkna ca 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik.
- Sprid ut socker på en tallrik. Gillar du kanel så blandar du det i sockret.
- Vänd krabbelurerna i sockret och servera dem med önskade tillbehör. Ex. vispad grädde, färska bär och sylt.
Serveringsförslag
- Goda med sylt som Drottningsylt, jordgubbssylt eller hallonsylt, färska bär och grädde till efterrätt, dessert, frukost eller brunch.
Fler förslag på tillbehör
- Andra goda varianter till krabbelurer är att servera dem med äppelmos och vända i socker blandat i lite kanel.
- Eller steka äppelskivor i smör till.
- Vidare kan man ha naturell yoghurt, kvarg eller matyoghurt till.
- Färska bär, färsk ananas, granatäpple eller annan frukt och bär passar också.
- Ringla över sirap, agavesirap, flytande honung eller lönnsirap.
- Man kan också toppa med nötter som hackad mandlar, hasselnötter eller valnötter.
- Man kan strö över kokosflingor, sesamfrön, solroskärnor, pumpafrön och liknande.
Uppskattat näringsvärde per portion: 401 kcal