Majsdressing
Majsdressing av mixad majs, chili, jordnötssmör, sesamolja, vitlök, vinäger, soja och olja.
En lite matigare vegan och vegetarisk salladssås eller salladsdressing. Lätt och hyfsat billig att laga av mixad majs.
Tillagning
- Häll av burkmajs och lägg i en hög smal behållare eller kanna som passar att mixa i med stavmixer.
- Tillsätt skalad vitlök, chiliflakes, olja, sesamolja, soja, jordnötssmör, socker och vinäger samt vatten.
- Mixa majsen till en slät dressing.
- Smaka av med salt och peppar. Vidare kan du smaka av med mer av de andra ingredienserna som chili, jordnötssmör, soja, vinäger samt sesamolja.
- Majsdressingen är klar att användas till det du önskar. Lägg upp i skål.
- Förvaras i kylen. Kan frysas. Kan förberedas och blir godare efter någon dag i kylen.
- GARNERING: Valfritt men gott är att toppa salladssåsen med lite sesamfrön. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna några minuter utan att bränna dem. Garnera såsen med några sesamfrön samt lägg upp resten i en skål bredvid att strö över vid servering. Du kan även garnera med några hela majskorn. Färsk hackad koriander passar också.
Serveringsförslag
- Passar som salladsdressing till pokebowl, vitkålssallad eller valfri sallad.
- Vidare som sås till grillat och asiatisk mat.
- Jag hade dressingen till en tempehbowl.
Varianter
- Istället för burkmajs kan du mixa färsk kokt majs skuren från majskolv. Det finns även färdigkokt majskolv att köpa som man kan använda.
- Som vinäger passar även röd vinäger, äppelcidervinäger eller balsamvinäger. Eller ta pressad lime.
- Färsk riven ingefära är också gott i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal