Majsröra

Introduktion och förberedelse

En god het röra med majs, vitlök och sambal oelek. Passar till grillat och på buffé. Brynt rostad majs mixas med solrosolja samt smaksätts med vitlök och het chili sambal oelek.

Sambal oelek är en chiliröra du hittar på den asiatiska avdelningen.

Blir ännu godare med färsk kokt majs skuren från majskolv. Men går också bra med burkmajs.

God smak och fin färg ger 0,5 tsk gurkmeja. Andra kryddor som passar är spiskummin samt curry eller garam masala.

4 portioner majsröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk majs, ca 250 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (chiliröra)
  • 0,5 dl vegetabilisk olja som solrosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj burkmajs.
  2. Sätt på en stekpanna.
  3. Tillsätt majsen och stek den ljusbrun (rosta majsen).
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till majsen och rör runt. Rosta någon minut till.
  5. Ta av från värmen och lägg majsen och vitlöken i en hög smal skål eller matmixer.
  6. Mixa majsen med stavmixer eller i matmixer med oljan, sambal oelek samt citronsaft, salt och peppar till en jämn röra. Smaka av med salt, sambal och vitpeppar.
  7. Lägg upp majsröran i en skål och servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept