Majsröra

En god het röra med majs, vitlök och sambal oelek. Passar till grillat och på buffé.
Brynt rostad majs mixas med vitlök och het sambal oelek. Sambal oelek är en chiliröra du hittar på den asiatiska avdelningen.
Blir ännu godare med färsk kokt majs från majskolv.
God smak och fin färg ger 0,5 tsk gurkmeja. Andra kryddor som passar är spiskummin samt curry eller garam masala.

4 portioner majsröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk majs, ca 250 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (chiliröra)
  • 0,5 dl vegetabilisk olja som solrosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj burkmajs.
  2. Sätt på en stekpanna.
  3. Tillsätt majsen och stek den ljusbrun (rosta majsen).
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till majsen och rör runt. Rosta någon minut till.
  5. Ta av från värmen och lägg majsen och vitlöken i en hög smal skål eller matmixer.
  6. Mixa majsen med stavmixer eller i matmixer med oljan, sambal oelek samt citronsaft, salt och peppar till en jämn röra. Smaka av med salt, sambal och vitpeppar.
  7. Lägg upp majsröran i en skål och servera.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer