Majsröra

Introduktion och förberedelse

En god het röra med majs, vitlök och sambal oelek. Passar till grillat och på buffé.

Brynt rostad majs mixas med solrosolja samt smaksätts med vitlök och het chili sambal oelek.

Sambal oelek är en chiliröra du hittar på den asiatiska avdelningen.

Blir ännu godare med färsk kokt majs skuren från majskolv. Men går också bra med burkmajs.

Varianter

God smak och fin färg ger 0,5 tsk gurkmeja. Andra kryddor som passar är spiskummin samt curry eller garam masala.

4 portioner majsröra

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 burk majs, ca 250 gram
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk sambal oelek (chiliröra)
  • 0,5 dl vegetabilisk olja som solrosolja
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj burkmajs.
  2. Sätt på en stekpanna.
  3. Tillsätt majsen och stek den ljusbrun (rosta majsen).
  4. Skala och pressa vitlöken. Tillsätt till majsen och rör runt. Rosta någon minut till.
  5. Ta av från värmen och lägg majsen och vitlöken i en hög smal skål eller matmixer.
  6. Mixa majsen med stavmixer eller i matmixer med oljan, sambal oelek samt citronsaft, salt och peppar till en jämn röra. Smaka av med salt, sambal och vitpeppar.
  7. Lägg upp majsröran i en skål och servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 127 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-08

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.