Asiatisk gurksallad
Introduktion och förberedelse
En kryddig variant på pressgurka fast med asiatisk touch av chili, sesamolja, limeblad, rödlök, ättika, färsk koriander, vitlök, honung, ingefära och sesamfrön.
Serveringsförslag
God till asiatiska rätter, grillat, på buffé eller det du vill.
Framförhållning
- Låt helst stå i kylen över natten och få god smak.
- Men gurksalladen kan också serveras direkt eller efter någon halvtimme i kylen.
Varianter
Du kan utesluta kryddor om du vill - en enklarer variant med enbart chili är chilipicklad gurka.
Tillagning
- Skölj och skiva gurkan fint.
- Skala och strimla löken.
- Blanda gurkskivor och lök med salt, chiliflakes, ättika, honung, pressa vitlök, limeblad, fint hackad ingefära och sesamolja.
- Arbeta in kryddorna någon minut och ställ övertäckt i kylen till servering.
- Rosta sesamfröna.
- Servera gurksalladen kall med sesamfröna på toppen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal