Asiatisk gurksallad
En kryddig variant på pressgurka fast med asiatisk touch av chili, sesamolja, limeblad, rödlök, ättika, färsk koriander, vitlök, honung, ingefära och sesamfrön.
Tillagning
- Skölj och skiva gurkan fint.
- Skala och strimla löken.
- Blanda gurkskivor och lök med salt, chiliflakes, ättika, honung, pressa vitlök, limeblad, fint hackad ingefära och sesamolja.
- Arbeta in kryddorna någon minut och ställ övertäckt i kylen till servering.
- Rosta sesamfröna.
- Servera gurksalladen kall med sesamfröna på toppen.
Serveringsförslag
God till asiatiska rätter, grillat, på buffé eller det du vill.
Framförhållning
- Låt helst stå i kylen över natten och få god smak.
- Men gurksalladen kan också serveras direkt eller efter någon halvtimme i kylen.
Varianter
Du kan utesluta kryddor om du vill - en enklarer variant med enbart chili är chilipicklad gurka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal