Asiatisk gurksallad

En kryddig variant på pressgurka fast med asiatisk touch av chili, sesamolja, limeblad, rödlök, ättika, färsk koriander, vitlök, honung, ingefära och sesamfrön.
Låt helst stå i kylen över natten och få god smak. Men kan också serveras direkt eller efter någon halvtimme i kylen.

4 portioner asiatisk gurksallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk ättika 12%
  • 1 msk honung
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 limeblad
  • 30 gram färsk ingefära
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,5 dl sesamfrön

Tillagning

  1. Skölj och skiva gurkan fint.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Blanda gurkskivor och lök med salt, chiliflakes, ättika, honung, pressa vitlök, limeblad, fint hackad ingefära och sesamolja.
  4. Arbeta in kryddorna någon minut och ställ övertäckt i kylen till servering.
  5. Rosta sesamfröna.
  6. Servera gurksalladen kall med sesamfröna på toppen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer