Asiatisk gurksallad

Introduktion och förberedelse

En kryddig variant på pressgurka fast med asiatisk touch av chili, sesamolja, limeblad, rödlök, ättika, färsk koriander, vitlök, honung, ingefära och sesamfrön.

Låt helst stå i kylen över natten och få god smak. Men kan också serveras direkt eller efter någon halvtimme i kylen.

4 portioner asiatisk gurksallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 3 msk ättika 12%
  • 1 msk honung
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 limeblad
  • 30 gram färsk ingefära
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 0,5 dl sesamfrön

Tillagning

  1. Skölj och skiva gurkan fint.
  2. Skala och strimla löken.
  3. Blanda gurkskivor och lök med salt, chiliflakes, ättika, honung, pressa vitlök, limeblad, fint hackad ingefära och sesamolja.
  4. Arbeta in kryddorna någon minut och ställ övertäckt i kylen till servering.
  5. Rosta sesamfröna.
  6. Servera gurksalladen kall med sesamfröna på toppen.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-04

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.