Lökvåfflor med matjessill, ägg och gräddfil

Bjud på matvåfflor och grädda några lökvåfflor samt toppa med matjessill, ägg och gräddfil.

Gott som tilltugg eller förrätt eller på buffé till påskbordet eller till midsommar.

Även gott med lax eller rom.

En kall nubbe och öl passar att dricka till.

4 portioner lökvåfflor med matjessill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 rödlök
  • 3 msk smör att grädda våfflorna med
  • 4 ägg
  • 8 bitar inlagd sill ex. löksill
  • 1 dl gräddfil

Tillagning

  1. Koka ägg hårda ca 7 minuter. Skölj kallt och skala samt skiva dem sedan.
  2. Värm våffeljärnet.
  3. Vispa grädden hård.
  4. Vispa ihop vetemjöl och vatten till en jämn smet i en stor bunke.
  5. Skala och hacka rödlöken fint. Tillsätt till smeten.
  6. Vänd ner den vispade grädden. Rör till en jämn smet.
  7. Grädda ca 1 dl åt gången i våffeljärnet ca 3-6 minuter var. Tiden varierar med olika våffeljärn. Grädda tills våfflorna har fin färg och är frasiga.
  8. Lägg upp på galler och låt svalna.
  9. Dela upp våfflorna i bitar och lägg på ett halvt ägg, en bit sill och toppa med en klick gräddfil på varje bit våffla. Servera lökvåfflorna.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.