Brännvinsost
Introduktion och förberedelse
Gör din egen brännvinsost till kräftskiva, julbord, midsommarbord, surströmmingskiva eller påskbord.
Enkelt att göra själv med cheddarost eller annan lagrad ost som du marinerar i lite brännvin några dagar i kylen för extra god smak.
- OBS detta är en ost för vuxna.
Varianter
- Istället för brännvin kan du ta vodka eller en din favoritsnaps.
- Eller konjak för konjaksost. Calvados äppelbrännvin blir också gott.
- Väljer du whiskey så var uppmärksam på att om du väljer en rökt whiskey från ex. Islay så kommer osten att smak rökt. Välj annars en neutralare whiskey från Highlands, Irland, Usa eller Kanada.
Tillagning
- Lägg osten i en påse och tillsätt spriten.
- Vänd osten någon gång så att spriten kommer åt runt osten.
- Låt brännvinsosten stå i kylen minst någon dag att få smak. Förvara i kylen. Håller flera veckor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 32 kcal