Brännvinsost

Gör din egen brännvinsost till kräftskiva, julbord, midsommarbord, surströmmingskiva eller påskbord.

Istället för brännvin kan du ta vodka eller en din favoritsnaps annan smaksatt snaps, konjak för konjaksost, calvados eller whisky (välj rökt eller orökt whisky).

1 brännvinsost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 5 min

Ingredienser

  • ca 0,5 - 1 kg lagrad ost, ex. cheddarost eller Västerbottenost
  • 3 msk brännvin som ex. Aquavit, Östgöta Sädesbrännvin, konjak, calvados eller whisky

Tillagning

  1. Lägg osten i en påse och tillsätt spriten.
  2. Vänd osten någon gång så att spriten kommer åt runt osten.
  3. Låt brännvinsosten stå i kylen minst någon dag att få smak. Förvara i kylen. Håller flera veckor.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Fira surströmmingen på klassiskt vis

Håll för näsan den tredje torsdagen i augusti för då är det traditionsenligt surströmmingspremiär. Här hittar du tips på hur du serverar surströmming, hur du öppnar surströmmingsburken samt klassiker som surströmmingsklämma.

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål till kräftskivan. Designade av Receptfavoriters kock och skapare Henrik Mattsson för Hackman. Passar till kräftor och andra skaldjur som krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat