Brännvinsost

Gör din egen brännvinsost till kräftskiva, julbord, midsommarbord, surströmmingskiva eller påskbord.

Istället för brännvin kan du ta vodka eller en din favoritsnaps annan smaksatt snaps, konjak för konjaksost, calvados eller whisky (välj rökt eller orökt whisky).

1 brännvinsost

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 dag
  • Klart på: 1 dag 5 min

Ingredienser

  • ca 0,5 - 1 kg lagrad ost, ex. cheddarost eller Västerbottenost
  • 3 msk brännvin som ex. Aquavit, Östgöta Sädesbrännvin, konjak, calvados eller whisky

Tillagning

  1. Lägg osten i en påse och tillsätt spriten.
  2. Vänd osten någon gång så att spriten kommer åt runt osten.
  3. Låt brännvinsosten stå i kylen minst någon dag att få smak. Förvara i kylen. Håller flera veckor.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Glöggdoft i luften

Dags att bjuda till glöggfest. Här hittar du tips på hemgjord glögg, tilltugg och bästa köpeglöggen.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Tips på julöl 2017

Vid juletid hamnar vinet under granen. På julbordet står istället julöl, snaps och i vissa fall mumma. Här hittar du tips på årets utbud och smaktyper. 

Läs mer

Tipsen: Så utnyttjar du din hushållsassistent till max

För dig som älskar att laga mat är en hushållsassistent ett måste i köket. Har den dessutom en massa smarta tillbehör blir matlagningen både enklare och roligare.
Här tipsar Kenwood hur du använder den ultimata köksmaskinen Kenwood CHEF XL Titanium till max.
Detta är en annons från Kenwood

Läs mer

Sponsrat