Linssoppa med morot
Linssoppa med morot, röda linser, färsk ingefära, rostade pumpafrön, kokos, gurkmeja och chili.
Tillagning
- Skala och hacka löken samt vitlöken.
- Skala morötter och skär i tunna skivor.
- Fräs lök, vitlök och morötter i en stor kastrull med olivolja.
- Tillsätt vatten och buljongtärning, gurkmeja, chiliflakes och svartpeppar.
- Rör om och koka på medelvärme i 20 minuter. Rör om då och då.
- Skala och hacka eller riv ingefäran så fint du kan.
- Tillsätt ingefära och vinäger.
- Mixa soppan slät med en stavmixer.
- Tillsätt linser och koka i ytterligare 15 minuter. Rör om då och då.
- Rosta kokos och tillsätt till soppan.
- Rosta pumpafrön och servera med ex. surdegsbaguette till soppan.
Serveringsförslag
- Nyttig, billig och god soppa du kan servera till sopplunch, enkel middag eller ta med till jobblunchen.
- God med nybakt bröd, bake-off eller hembakt bröd som bondbröd med lök, surdegsbröd, brytbröd eller annat bröd.
- Servera hemgjort smör eller färskost till brödet om du önskar.
- Blir lite festligare med vitlöksbröd, varma mackor eller baguetter med ost.
- Du kan strö över pumpafrön och hackad persilja; ta en klick grekisk yoghurt; och/eller ringla över lite extra olivolja vid serveringen om du önskar.
En stor sats
Här en stor omgång. Det du ej äter upp kan man spara i kyl eller frysa in i portioner.
Uppskattat näringsvärde per portion: 158 kcal