Morotssoppa med spiskummin och kokos

Introduktion och förberedelse

Morotssoppa med god smak av spiskummin och kokos. Nyttig, billig och god.

Vid servering av morotssoppan kan du också ha en msk matyoghurt eller creme fraiche i varje tallrik vid servering.

Servera med varmt bröd som ex. ciabatta eller baguette. Gärna med färskost med örter.

Räkna 6-12 morötter ca 1 kg. Passar till 4 lätta huvudrätter eller 6 förrätter.

4 portioner morotssoppa med spiskummin och kokos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 1 tsk röd currypasta (valfritt obs starkt)
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och skär lök och morötter i bitar. Fräs i olivolja med ingefära, spiskummin och currypasta i fem minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölk och 1 liter vatten lite i taget.
  3. Koka morotssoppan i 25 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer för en slät soppa eller mosa sönder morötterna för hand ex. med en potatisstöt.
  5. Smaka av soppan med grönsaksbuljong, salt och vitpeppar.
  6. Garnera med grovhackad bladpersilja eller färsk koriander.
  7. Servera morotssoppan med nybakt bröd.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 92 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.