Varma mackor med baguette
En variant på varma mackor med baguette som bröd. Här toppad med lök, vitlök, Dijonsenap, skinka, riven ost och chiliflakes.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela baguetten på längden och lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Bred smör och Dijonsenap på baguettehalvorna.
- Skala och hacka lök samt pressa vitlöken. Tärna skinka och riv ost.
- Fördela löken på baguettehalvorna tillsammans med skinka, ost och chiliflakes.
- Grädda baguettehalvorna i 10-15 minuter mitt i ugnen tills osten smält och de fått fin ljust brun färg.
- Ta ut och servera direkt.
Varianter
- Du kan välja annat gott att ha på mackorna som stekt bacon, salami, champinjoner, tomatpuré, pesto, ananas, basilika, tomat, fetaost och oregano.
- Skippa skinkan och ersätt med hackad soltorkad tomat för en god vegetarisk varm macka.
- Om du har på skivad tomat så akta så du ej bränner dig när du äter den då tomaten blir het - speciellt om du serverar mackorna till barn.
- Vegan variant kan du göra med vegan sojaost mozzarellastyle samt soltorkade tomater, tomatpuré, olivolja, rödlök, basilika, chiliflakes och oregano.
Uppskattat näringsvärde per portion: 233 kcal