Varma mackor med baguette

Introduktion och förberedelse

En variant på varma mackor med baguette som bröd. Här toppad med lök, vitlök, Dijonsenap, skinka, riven ost och chiliflakes.

Skippa skinkan och ersätt ev. med hackad soltorkad tomat för en god vegetarisk varm macka.

Du kan välja annat gott att ha på mackorna som ex bacon, salami, champinjoner, tomatpuré, ananas och oregano.

Om du har på skivad tomat så akta så du ej bränner dig när du äter den då tomaten mest innehåller skållhett vatten.

4 varma mackor med baguette

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 2 msk smör
  • 2 msk Dijonsenap
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 8 skivor kokt eller rökt skinka
  • 3 dl riven ost ex. lagrad ost, gratängost eller pizzaost
  • 2 krm chiliflakes

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela baguetten på längden och lägg på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  3. Bred smör och Dijonsenap på baguettehalvorna.
  4. Skala och hacka lök samt pressa vitlöken. Tärna skinka och riv ost.
  5. Fördela löken på baguettehalvorna tillsammans med skinka, ost och chiliflakes.
  6. Grädda baguettehalvorna i 10-15 minuter mitt i ugnen tills osten smält och de fått fin ljust brun färg.
  7. Ta ut och servera direkt.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-21

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.