Kycklingfile fylld med rostad röd paprika med rödlök och linser
Kycklingfilé fylld med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat.
Tillagning
- Sätt ugnen på grill.
- Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
- Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal.
- Koka linserna i 20 minuter.
- Skala och skiva rödlöken.
- Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
- Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
- Skär ett vågrätt snitt i kycklingfiléerna och stoppa in en halv paprikabit i varje.
- Bryn kycklingen på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra.
- Sätt in kycklingen i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna i ugnen på 175 grader cirka 10 minuter.
- Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
- Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
- Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
- Servera kycklingen med linserna samt såsen och ev. önskat tillbehör vid sidan.
Serveringsförslag
- Gott på egen hand som GI-rätt eller med basmatiris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis.
- Här med en kall yoghurtsås med ingefära som du blandar av 1 dl matyoghurt och 1 tsk riven ingefära.
Varianter
Du kan laga vegetariskt med quornfilé istället för kyckling.
Uppskattat näringsvärde per portion: 543 kcal