Kycklingfile fylld med rostad röd paprika med rödlök och linser

Kycklingfilé fylld med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat. Här med en kall yoghurtsås med ingefära.
Gott på egen hand (då GI) eller med basmatiris, potatismos, rostade grönsaker eller klyftpotatis.
Goda tillbehör är basmatiris, klyftpotatis eller potatismos. En enkel och god sås kan du blanda av 1 dl matyoghurt och 1 tsk riven ingefära.

2 portioner kycklingfile med rostad paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 kycklingbröst
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
  3. Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal.
  4. Koka linserna i 20 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken.
  6. Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
  7. Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
  8. Skär ett vågrätt snitt i kycklingfiléerna och stoppa in en halv paprikabit i varje.
  9. Bryn kycklingen på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra.
  10. Sätt in kycklingen i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna i ugnen på 175 grader cirka 10 minuter.
  11. Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
  12. Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
  13. Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
  14. Servera kycklingen med linserna samt såsen och ev. önskat tillbehör vid sidan.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer