Kycklingfile fylld med rostad röd paprika med rödlök och linser

Introduktion och förberedelse

Kycklingfilé fylld med rostad röd paprika på en bädd av rödlök och linser samt spenat.

Serveringsförslag

Varianter

Du kan laga vegetariskt med quornfilé istället för kyckling.

2 portioner kycklingfile med rostad paprika

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 6 msk olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 msk honung
  • 100 gram färsk spenat
  • 2 kycklingbröst
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Skölj och dela paprikan. Ta ur inkråmet.
  3. Lägg paprikan på ett ugnsbleck direkt under grillen och grilla paprikan i ca 10 minuter. Ta ut och skölj paprikahalvorna i kallt vatten. Skala bort ev. svart skal.
  4. Koka linserna i 20 minuter.
  5. Skala och skiva rödlöken.
  6. Stek rödlöken på svag värme i 15 minuter i 2 msk olivolja.
  7. Tillsätt sedan honung och balsamvinäger. Lökröran blir godare desto längre den drar.
  8. Skär ett vågrätt snitt i kycklingfiléerna och stoppa in en halv paprikabit i varje.
  9. Bryn kycklingen på båda sidor i 2 msk olivolja. Salta och peppra.
  10. Sätt in kycklingen i en ugnsform eller ugnsfast stekpanna i ugnen på 175 grader cirka 10 minuter.
  11. Skölj och fräs spenaten i någon msk balsamvinäger.
  12. Blanda linser med rödlöken. Smaka av med salt och peppar. Toppa med den frästa spenaten.
  13. Blanda matyoghurt med finriven ingefära till en sås. Späd med någon msk vatten till önskad tjocklek.
  14. Servera kycklingen med linserna samt såsen och ev. önskat tillbehör vid sidan.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 543 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-21