Waffles Belgiska tjocka våfflor med bakpulver

Waffles Belgiska tjocka våfflor med bakpulver att laga i ex. Waffle Maker - eller annat våffeljärn för tjocka våfflor.
Tjocka Waffles kan serveras som vanliga våfflor med sylt och grädde; chokladsås; glass; färska bär som hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar; lönnsirap; frukt som banan eller äppelklyftor stekt i socker; florsocker med mera.

6 portioner waffles, 12 våfflor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl mjölk, standard
  • 3 msk smör till våffeljärnet

Tillagning

  1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron. Sätt åt sidan. Ta också undan ca 3 msk i en liten skål att senare ha till att pensla våffeljärnet med.
  2. Blanda under tiden mjöl, bakpulver, salt och strösocker i en bunke.
  3. Separera äggulor och äggvitor i två bunkar.
  4. Vispa i mjölk och smält smör i äggulorna.
  5. Vispa i mjölblandningen till en smet och vispa ut klumpar. Ställ smeten åt sidan.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum några minuter.
  7. Vänd ner de vispade äggvitorna i smeten.
  8. Värm våffeljärnet. Pensla det med lite smör och häll i smet (ca 1 dl) och grädda våfflorna några minuter (4-8 minuter beroende på hur varmt våffeljärnet är) tills de fått ljus brun färg och lossar från laggen.
  9. Servera våfflorna varma med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Följ Receptfavoriter på sociala medier

Kolla in Receptfavoriters Facebook, Youtube-kanal, Instagram och Pinterest.

Längst ner på varje sida samt inne på varje recept hittar du länkarna till Receptfavoriter på sociala medier.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer