4 portioner marinerad citrus citrussalsa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 lime
  • 1 citron

Tillagning

  1. Koka upp vatten med socker, stjärnanis och kanel.
  2. Rör tills sockret löst sig.
  3. Låt svalna.
  4. Skär av topp och botten på citrusfrukter. Skär snett ned längs med det vita och ”skala” frukterna rena. Skär ut klyftor ”filéer” ur frukterna.
  5. Lägg citrusfiléerna i sockerlag i en skål och blanda runt.
  6. Klart att servera citrussalsan. Du kan också citrusfiléerna stå och marinera upp till några dagar i kylen (därmed kan du förbereda i god tid).
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.