4 portioner marinerad citrus citrussalsa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 4 dl socker
  • 1 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 apelsin
  • 1 blodapelsin
  • 1 grapefrukt
  • 1 lime
  • 1 citron

Tillagning

  1. Koka upp vatten med socker, stjärnanis och kanel.
  2. Rör tills sockret löst sig.
  3. Låt svalna.
  4. Skär av topp och botten på citrusfrukter. Skär snett ned längs med det vita och ”skala” frukterna rena. Skär ut klyftor ”filéer” ur frukterna.
  5. Lägg citrusfiléerna i sockerlag i en skål och blanda runt.
  6. Klart att servera citrussalsan. Du kan också citrusfiléerna stå och marinera upp till några dagar i kylen (därmed kan du förbereda i god tid).
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.