Våfflor och våffelsmet

Grädda goda våfflor med hemgjord våffelsmet. Det blir klassiska frasvåfflor som görs av vispad grädde och mjöl samt lite bakpulver. Mycket smörsmak blir det. 

4 portioner våfflor, 12 laggar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 4 dl grädde
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 gram smält smör
  • 3 dl kallt vatten eller mineralvatten
  • 1/4 tsk salt

Tillagning

  1. Värm våffeljärnet.
  2. Rör ut bakpulver och salt i mjölet.
  3. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  4. Rör ut vatten i mjölet.
  5. Vispa grädden hårt och vänd ner mjöl och vattenblandningen samt hälften av det svalnade smälta smöret.
  6. Spara resten av smöret att smörja järnet med första gångerna.
  7. Lägg cirka 1 dl smet i järnet åt gången.
  8. Grädda våfflorna 2-3 minuter.
  9. Lägg upp våfflorna på galler för sig eller servera dem helst direkt.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat