Smält rabarber med kanel

Introduktion och förberedelse

Smält rabarber med kanel som är slags rabarbersås.

Serveringsförslag

Varianter

  • Ökar man mängden socker med en dl eller använder syltsocker får du rabarbermarmelad som håller sig i kylen.
  • Sockret kan ersättas med glykos och vit sirap och fryst blir det en god sorbet.
  • Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.
  • Receptet kan dubblas och frysas in om du har mycket rabarber.

6 portioner smält rabarber

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 7 dl skalad och skivad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
  2. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
  3. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
  4. Nu är rabarbersåsen klar. Låt den gärna svalna. Kan förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21