Smält rabarber med kanel

Smält rabarber med kanel som är slags rabarbersås som passar till glass och desserter som sås eller till pajfyllning.
Denna rabarber serverad med maräng, grädde och vaniljglass blir en enkel och festlig variant på marängsviss. En rabarbersviss!

Ökar man mängden socker med en dl eller använder syltsocker får du rabarbermarmelad som håller sig i kylen.

Sockret kan ersättas med glykos och vit sirap och fryst blir det en god sorbet.

Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.

Receptet kan dubblas och frysas in om du har mycket rabarber.

4-6 portioner smält rabarber

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 7 dl skalad och skivad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
  2. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
  3. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
  4. Nu är rabarbersåsen klar. Låt den gärna svalna. Kan förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer