Smält rabarber med kanel

Introduktion och förberedelse

Smält rabarber med kanel som är slags rabarbersås som passar till glass och desserter som sås eller till pajfyllning.

Denna rabarber serverad med maräng, grädde och vaniljglass blir en enkel och festlig variant på marängsviss. En rabarbersviss!

Ökar man mängden socker med en dl eller använder syltsocker får du rabarbermarmelad som håller sig i kylen.

Sockret kan ersättas med glykos och vit sirap och fryst blir det en god sorbet.

Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.

Receptet kan dubblas och frysas in om du har mycket rabarber.

4-6 portioner smält rabarber

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 7 dl skalad och skivad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
  2. Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
  3. Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
  4. Nu är rabarbersåsen klar. Låt den gärna svalna. Kan förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.