Smält rabarber med kanel
Introduktion och förberedelse
Smält rabarber med kanel som är slags rabarbersås.
Serveringsförslag
- Passar till glass och desserter som sås.
- Vidare som fyllning till bakverk som pavlova, syltkakor, bullar, grottor eller paj.
- Jag hade den till en rabarbersviss som dessert med maräng, grädde och vaniljglass.
Varianter
- Ökar man mängden socker med en dl eller använder syltsocker får du rabarbermarmelad som håller sig i kylen.
- Sockret kan ersättas med glykos och vit sirap och fryst blir det en god sorbet.
- Röd och fin blir rabarbern med karamellfärg.
- Receptet kan dubblas och frysas in om du har mycket rabarber.
Tillagning
- Rensa rabarbern. Mjäll och fin rabarber kan du hacka. Är rabarbern grov så kan du skala den.
- Blanda hackad rabarber med socker och kanelstång i en kastrull.
- Värm och smält rabarbern i cirka 30 minuter.
- Nu är rabarbersåsen klar. Låt den gärna svalna. Kan förvaras i kylen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal