Kanelsirap

1,2 dl kanelsirap

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 9 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel

Tillagning

  1. Tillsätt socker, vatten och kanel till en kastrull.
  2. Rör om och koka upp.
  3. Låt koka i 5 minuter. Låt svalna.
  4. Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande.
  5. Kan förvaras i kylen 1-2 månader. Skakas eller röres om innan användning då kanelen sjunker till bottnen.
Till kanelsirapen behöver du kanel och socker samt vatten.
Till kanelsirapen behöver du kanel och socker samt vatten.

Serveringsförslag

Kan förberedas i god tid

Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månader hållbarhet.

Tips

  • Satsen kan dubbleras till önskad mängd.
  • Kan även silas genom silduk när den är varm om du ej vill ha en klar kanelsirap och inte få med kanelen i drinkar.
E-mail
Medel: 4.2 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-04-15

Tillbehör och liknande: