Kanelsirap
Kanelsirap är en sockerlag smaksatt med kanel.
Tillagning
- Tillsätt socker, vatten och kanel till en kastrull.
- Rör om och koka upp.
- Låt koka i 5 minuter. Låt svalna.
- Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande.
- Kan förvaras i kylen 1-2 månader. Skakas eller röres om innan användning då kanelen sjunker till bottnen.
Serveringsförslag
- Använd istället för vanlig sockerlag i drinkar och cocktails.
- Jag hade den till en Zombie och en kanelmargarita med granatäpple.
- Sirapen passar också som sås till desserter och som garnering. Några förslag är till amerikanska pannkakor, våfflor eller Belgiska våfflor.
- Som sockerlag till fruktinläggningar som marinerade plommon, citrus, päron eller körsbär.
- Häll över mjuka kakor som sockerkaka eller kokoskaka. Eller pensla nybakade kanelbullar.
Kan förberedas i god tid
Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månader hållbarhet.
Tips
- Satsen kan dubbleras till önskad mängd.
- Kan även silas genom silduk när den är varm om du ej vill ha en klar kanelsirap och inte få med kanelen i drinkar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal