Snittar med avokado och rom
Snittar med avokado mosad med pepparrot och dill toppad med rom eller kaviar.
Tillagning
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en skål och mosa ihop med citronsaften.
- Hacka dillen och tillsätt hälften till avokadon.
- Skala och riv pepparot fint samt blanda i avokadon. Smaka på avokadoröran och tillsätt salt och lite svartpeppar efter smak.
- Pensla brödskivorna med olja på båda sidor. Skär i dem i fyra delar vardera till totalt 12 snittar. Hit kan du förbereda och ha allt i kylen.
- Servering: Rosta brödskivorna i ugnen på 225 grader några minuter tills de fått färg.
- Lägg upp på en bricka och toppa varje bröd med en klick avokadoröra, en tsk rom samt lite hackad dill eller dillkvist. Kan även garneras med grovt riven pepparrot.
- Lägg över på en serveringsbricka eller fat och servera direkt.
Serveringsförslag
Goda snittar som passar till fördrink eller innan middagen som aptitretare.
Val av rom
- Du kan ta stenbitsrom, finkornig rom, regnbågsrom, sikrom och för riktig lyx svensk Kalix löjrom.
- Vill du ha en vegan eller vegetarisk variant kan du ta Tång Caviar (om du gillar det).
- Gillar du inte rom alls så kan du ta 1-3 skalad räka på varje snitt. Eller kräftstjärtar.
Att dricka till
Mousserande kylt vin som Champagne, Cava, Prosecco, Cremant de Bourgogne eller Sekt passar utmärkt.
Eller vitt friskt vin som Vino Verdhe, Muscadet, Sancerre eller Chablis. Smakrik öl som IPA. En kyld fin Sherry Fino är också mycket gott till.
Alkoholfritt alternativ är Clausthaler, Gingerbeer, Kombucha eller Mikkeler alkoholfri IPA.
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal