Honungssirap
Honungssirap är en sockerlag som man enkelt blandar av flytande honung och vatten.
Tillagning
- Mät upp flytande honung och vatten i en behållare.
- Rör om väl.
- Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande.
- Kan förvaras i kylen 1-2 månader. Skakas eller röres om innan användning.
Serveringsförslag
- Använd istället för vanlig sockerlag i drinkar och cocktails.
- Jag hade den till en Missionary's Downfall.
- Sirapen passar också som sås till desserter och som garnering. Några förslag är till amerikanska pannkakor, våfflor eller Belgiska våfflor.
- Som sockerlag till fruktinläggningar som marinerade plommon, citrus, päron eller körsbär.
- Häll över mjuka kakor som sockerkaka eller kokoskaka. Eller pensla nybakade kanelbullar.
Kan förberedas i god tid
Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månader hållbarhet minst.
Tips
Satsen kan dubbleras till önskad mängd.
Uppskattat näringsvärde per portion: 84 kcal