Spicy Fifty
Spicy Fifty är en het cocktail med smak av röd chili, vaniljvodka, limejuice, honungssirap och flädersaft.
Tillagning
- Skölj och dela chilin. Skär bort kärnor och vitt. Skär ut två strimlor samt spara en bit till garnering.
- Mät upp vodka, färskpressad lime, flädersaft, två strimlor chili samt honungssirap i en shaker med is.
- Skaka 10 sekunder.
- Sila upp drinken i kylt cocktailglas eller Martiniglas. Se till att ej chilin kommer med.
- Garnera med en bit eller hel liten chili.
Serveringsförslag
- Spicy Fifty passar som fördrink för dig som gillar en drink med hetta.
- Speciellt god till asiatisk mat med smaken av chili och lime.
- Upplys gärna gästen om att chilin som drinken garneras med kan vara het och är valfri att äta.
- Drinken är god att servera med rostade cashewnötter, chips, jordnötter eller andra rostade nötter till.
Förberedelse
- Du behöver göra honungssirap till drinken. Det finns även att köpa färdigt till drinkar ex. Monin Honey Suryp.
- Du kan även göra egen flädersaft eller använda köpt variant.
Val av chili
Du kan välja valfri chili men akta så drinken ej blir för stark. Jag tog vanlig spansk peppar som var rätt mild men gav ett sting åt drinken.
Tips
- Servera gärna i kylt martiniglas. Ställ i frysen eller kylen 10 minuter innan.
- Du behöver en shaker och isbitar att skaka drinken i.
- Du kan skaka upp till 4 drinkar samtidigt - öka då även mängden is.
Varianter
- Drinken kan även röras i rörglas för drinkar istället för att skakas i en shaker.
- Byt limejuice mot citronjuice för en MyZo.
- Byt vodka mot tequila och flädersaft mot äppelsaft för en Fuego Manzana No.2.
Garnering
- En hel lite röd chili eller en strimla över glasets kant.
- Man kan också garnera med en klyfta lime eller skiva lime på kanten eller en skiva torkad citrus i drinken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 123 kcal