Hallondaiquiri
Bjud på en vackert röd hallondaiquiri med lime, rom samt hallonsirap.
En variant på Daiquiri som är en klassisk drink som skakas i en shaker med is, ljus rom, limejuice, sockerlag - som här är bytt mot hallonsirap.
Tillagning
- Gör hallonsirap och låt svalna. Se länk ovan.
- Ställ glas i kylen. Pressa limesaft. Skär ut en skiva eller klyfta lime till garnering. Ta fram en shaker.
- Mät upp rom, limejuice och hallonsirap i en shaker. Tillsätt is och skaka några sekunder.
- Sila upp i ett martiniglas och garnera med en liten skiva eller klyfta lime.
Serveringsförslag
- Passar att servera hela dagen men speciellt innan maten som aperitif.
- Drinken är god att servera med rostade pekannötter eller andra rostade nötter till.
Garnering
- Garnera gärna med en skiva lime eller limeklyfta.
- Kan också garneras med en skiva torkad lime.
Tips
- Kyl gärna glaset innan i kylen eller frysen.
- Du behöver göra en egen hallonsirap innan - räkna att den ska svalna också så gör den samma dag eller dagen innan och ha kall i kylen.
- Du kan ta 4-6 cl rom beroende på hur stark du vill ha drinken. IBA har 4,5 cl i sitt drinkrecept på klassisk Daiquiri.
Variant
- Tar du vanlig sockerlag så får du en klassisk Daiquiri.
- Du kan byta hallonsirap mot rabarbersirap för en rabarberdaiquiri.
Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal