Grillspett med grönsaker och potatis

Introduktion och förberedelse

Grillspett med potatis, paprika, cocktailtomater och lök i god och enkel marinad. Som bonus grillade jag lite grön sparris också vid sidan av spetten.

Jättegott och smidigt att lägga på grillen och servera som grönsakstillbehör. 

Tips

  • Jag penslade mina spett med olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar samt lite örter. Om du gillar vitlök så kan du ta med en halv pressad vitlök i marinaden också.
  • Du kan koka potatis och förbereda spetten innan och ha dem i kylen tills det är dags att grilla.
  • Gillar du svamp kan du ha på champinjoner också. Andra grönsaker som passar på spetten är bitar av aubergine, zucchini, blomkål, purjolök, steklök och silverlök.
  • Tärnad halloumi eller bitar av Tzay blir gott att varva grönsaker med på spetten om du gillar det.

4 portioner spett med grönsaker och potatis

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 medelstora delikatess- eller färskpotatisar
  • 8 cocktailtomater
  • 1 gul paprika
  • 2 stora schalottenlökar eller en stor rödlök
  • 8 gröna sparrisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm salvia

Tillagning

  1. Skölj och putsa potatisarna. Behåll skalet. Koka dem nästan klara i ca 15 minuter (så att de är fasta nog att sitta kvar på grillspetten - annars får du servera dem till ändå såklart).
  2. Skölj tomater och paprika. Skär paprika i åtta delar. Skala och skär löken i fyra bitar.
  3. Varva spetten med lök, potatis, tomater och paprika. Blanda marinaden och pensla spett och sparris.
  4. Dags att grilla: lägg på grönsaksspett och sparris samt grilla dem runt om några minuter så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
E-mail
Medel: 4.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 102 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-22

Tillbehör och liknande recept: