Grillspett med grönsaker

Grillspett med potatis, paprika, cocktailtomat och lök. Som bonus har jag lite grön sparris också. Dock ej på spetten. Allt jättegott och smidigt att lägga på grillen.

Penslat med olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar samt lite örter. Om du gillar vitlök så kan du ta med en halv pressad vitlök i marinaden också.

Du kan koka potatis och förbereda spetten innan och ha dem i kylen tills det är dags att grilla.

Gillar du svamp kan du ha på champinjoner också.

4 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 medelstora delikatess- eller färskpotatisar
  • 8 cocktailtomater
  • 1 gul paprika
  • 2 stora schalottenlökar eller en stor rödlök
  • 8 gröna sparrisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm salvia

Tillagning

  1. Skölj och putsa potatisarna. Behåll skalet. Koka dem nästan klara i ca 15 minuter (så att de är fasta nog att sitta kvar på grillspetten - annars får du servera dem till ändå såklart).
  2. Skölj tomater och paprika. Skär paprika i åtta delar. Skala och skär löken i fyra bitar.
  3. Varva spetten med lök, potatis, tomater och paprika. Blanda marinaden och pensla spett och sparris.
  4. Dags att grilla: lägg på grönsaksspett och sparris samt grilla dem runt om några minuter så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.