Grillspett med grönsaker

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillspett med potatis, paprika, cocktailtomat och lök i god och enkel marinad. Som bonus grillade jag lite grön sparris också vid sidan av spetten.

Allt jättegott och smidigt att lägga på grillen.

Jag penslade mina spett med olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar samt lite örter. Om du gillar vitlök så kan du ta med en halv pressad vitlök i marinaden också.

Du kan koka potatis och förbereda spetten innan och ha dem i kylen tills det är dags att grilla.

Gillar du svamp kan du ha på champinjoner också. Andra grönsaker som passar på spetten är bitar av aubergine, zucchini, blomkål, purjolök, steklök och silverlök.

Tärnad halloumi eller bitar av Tzay blir gott att varva grönsaker med på spetten om du gillar det.

4 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 medelstora delikatess- eller färskpotatisar
  • 8 cocktailtomater
  • 1 gul paprika
  • 2 stora schalottenlökar eller en stor rödlök
  • 8 gröna sparrisar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 krm salvia

Tillagning

  1. Skölj och putsa potatisarna. Behåll skalet. Koka dem nästan klara i ca 15 minuter (så att de är fasta nog att sitta kvar på grillspetten - annars får du servera dem till ändå såklart).
  2. Skölj tomater och paprika. Skär paprika i åtta delar. Skala och skär löken i fyra bitar.
  3. Varva spetten med lök, potatis, tomater och paprika. Blanda marinaden och pensla spett och sparris.
  4. Dags att grilla: lägg på grönsaksspett och sparris samt grilla dem runt om några minuter så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.