Grillspett med grönsaker och potatis
Grillspett med potatis, paprika, cocktailtomater och lök i god och enkel marinad. Som bonus grillade jag lite grön sparris också vid sidan av spetten.
Jättegott och smidigt att lägga på grillen och servera som grönsakstillbehör.
Tillagning
- Skölj och putsa potatisarna. Behåll skalet. Koka dem nästan klara i ca 15 minuter (så att de är fasta nog att sitta kvar på grillspetten - annars får du servera dem till ändå såklart).
- Skölj tomater och paprika. Skär paprika i åtta delar. Skala och skär löken i fyra bitar.
- Varva spetten med lök, potatis, tomater och paprika. Blanda marinaden och pensla spett och sparris.
- Dags att grilla: lägg på grönsaksspett och sparris samt grilla dem runt om några minuter så att de får färg. Lägg åt sidan på lägre värme.
Tips
- Jag penslade mina spett med olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar samt lite örter. Om du gillar vitlök så kan du ta med en halv pressad vitlök i marinaden också.
- Du kan koka potatis och förbereda spetten innan och ha dem i kylen tills det är dags att grilla.
- Gillar du svamp kan du ha på champinjoner också. Andra grönsaker som passar på spetten är bitar av aubergine, zucchini, blomkål, purjolök, steklök och silverlök.
- Tärnad halloumi eller bitar av Tzay blir gott att varva grönsaker med på spetten om du gillar det.
Uppskattat näringsvärde per portion: 102 kcal