Grillade kycklingrullader på spett

Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.
Servera med valfria tillbehör ex. någon varm eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.
Spetten kan också stekas i panna eller ugn.

4 portioner grillade kycklingrullader på spett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer eller fyra mindre, gärna färdigskivade
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • ca 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 grillspett i trä eller stål

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg grillspett av trä i blöt.
  3. Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
  4. Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
  5. Blanda osten med chili och hackad basilika.
  6. Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
  7. Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
  8. Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
  9. Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Smoothies - både gott och nyttigt

Frukt och bär går alltid hem i flytande form. Även hos de mest frukt och bär-vägrande personer. Så fram med mixern fixa läskande, nyttiga och goda smoothies. Gör en stor laddning vetja och ställ i kylen i en kanna. Vips så är den kalla goda smoothien slut och alla nyttigheter fick ni på köpet. 

Läs mer

Blanda egna drinkar och cocktails

Bli bartender för en kväll. Här är tips på hur du sätter upp en liten minibar hemma. Skippa raggargroggen och bjud på någon klassiker eller udda obskyr drink. Här är lite fakta, recept, utrustning och andra praktiska tips för att lyckas med cocktails hemma. 

Läs mer

Fixa en söt avslutning

Här är några enkla desserter alla kan laga och som kan förberedas i god tid. Och fortsätt inte med samma sura rödvin till desserten. Det är det enklaste knepet som finns att köpa ett sött gott vin till desserten för en garanterat lyckad avslutning på middagen.   

Läs mer