Grillade kycklingrullader på spett

Introduktion och förberedelse

Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.

Servera med valfria tillbehör ex. någon varm eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.

Spetten kan också stekas i panna eller ugn.

4 portioner grillade kycklingrullader på spett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer eller fyra mindre, gärna färdigskivade
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • ca 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 grillspett i trä eller stål

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg grillspett av trä i blöt.
  3. Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
  4. Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
  5. Blanda osten med chili och hackad basilika.
  6. Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
  7. Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
  8. Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
  9. Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Jordgubbssylt

Passa på att koka sylt på goda svenska jordgubbar. Njut till frukostflingor, gröt, fil, rostbröd, scones och fika. Och spara kanske några burkar för höst och vinter.

Läs mer

Recept