Grillade kycklingrullader på spett
Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.
Spetten kan också stekas i panna eller ugn.
Tillagning
- Tänd grillen.
- Lägg grillspett av trä i blöt.
- Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
- Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
- Blanda osten med chili och hackad basilika.
- Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
- Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
- Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
- Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
Serveringsförslag
Servera med valfria tillbehör ex. någon varm sås eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.
Uppskattat näringsvärde per portion: 197 kcal