Grillade kycklingrullader på spett

Grillade kycklingrullader på spett fyllda med mozzarella, chili och basilika.

Servera med valfria tillbehör ex. någon varm eller kall sås och klyftpotatis, bulgursallad eller couscous.

Spetten kan också stekas i panna eller ugn.

4 portioner grillade kycklingrullader på spett

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 3 stora kycklingfiléer eller fyra mindre, gärna färdigskivade
  • 1 mozzarellaost
  • 2 krm chiliflakes
  • ca 8 blad färsk basilika
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 grillspett i trä eller stål

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Lägg grillspett av trä i blöt.
  3. Skiva kycklingfiléerna tunt i 12 skivor om du köpt hela kycklingfiléer. Banka gärna ut dem lätt med en köttbank.
  4. Skär mozzarella osten i ca 1,5 cm tärningar.
  5. Blanda osten med chili och hackad basilika.
  6. Lägg en ostbit i varje skiva och rulla in den.
  7. Trä rulladerna på spett. Ett tips är att trä spetten först in i ena änden på rulladen och sedan ut i andra änden så att de försluter rulladen. Annars smälter osten ut lätt.
  8. Grilla kycklingspetten ca 10-15 minuter totalt runt om tills de är genomstekta och har fin färg. Skär gärna i en bit och se så att det ej är rosa invid spettet.
  9. Servera ev. garnerade med några blad bladpersilja.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-05

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.