Bulgursallad med valnötter och russin

Bulgursallad med valnötter, russin, tomater och babyspenat. En sallad med lite nordafrikansk touch.

4 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 30 gram blandad sallad som machésallad, basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka bulgurvetet enligt paketet.
  2. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  3. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  4. Tillsätt nötter och russin.
  5. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  6. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  7. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.

Serveringsförslag

Sallad med bulgur är gott som tillbehör till grillat, buffe eller vegetarisk sidorätt.

Garnering

Bulgursalladen kan garneras med hackad färsk mynta, machésallad med mera - gillar du färsk koriander blir det också gott.

E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-14