Bulgursallad med valnötter och russin

Introduktion och förberedelse

Bulgursallad med valnötter, russin, tomater och babyspenat. En sallad med lite nordafrikansk touch. Sallad med bulgur är gott som tillbehör till grillat, buffe eller vegetarisk sidorätt.

Bulgursalladen kan garneras med hackad färsk mynta, machésallad med mera - gillar du färsk koriander blir det också gott.

4 portioner bulgursallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 4 dl bulgurvete
  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 stav selleri
  • 1 gul lök
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 pressad klyfta vitlök
  • 1 dl valnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin
  • 1 dl grovt hackad mynta (valfritt)
  • 30 gram blandad sallad som machésallad, basilika, persilja, gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Koka bulgurvetet enligt paketet.
  2. Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
  3. Blanda med det kokta bulgurvetet.
  4. Tillsätt nötter och russin.
  5. Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
  6. Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
  7. Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept