Bulgursallad med valnötter och russin
Bulgursallad med valnötter, russin, tomater och babyspenat. En sallad med lite nordafrikansk touch.
Tillagning
- Koka bulgurvetet enligt paketet.
- Hacka grönsakerna och fräs dem i olivolja med vitlök medan bulguren kokar klart.
- Blanda med det kokta bulgurvetet.
- Tillsätt nötter och russin.
- Smaka av bulgursalladen med salt och vitpeppar.
- Bulgursalladen kan serveras varm, ljummen eller kall.
- Blanda ev. i några blad grovhackad mynta, machesallad, grovhackad basilika, bladpersilja eller gräslök.
Serveringsförslag
Sallad med bulgur är gott som tillbehör till grillat, buffe eller vegetarisk sidorätt.
Garnering
Bulgursalladen kan garneras med hackad färsk mynta, machésallad med mera - gillar du färsk koriander blir det också gott.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal