Kycklingrullader i tomatsås

Fetaostfyllda kycklingrullader. Gott med ris och sallad till, matyoghurt som extra sås eller valfria tillbehör.

Räkna ca 3 skivor vardera totalt 12 stycken till fyra portioner.

4 portioner kycklingrullader i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer
  • 50 gram fetaost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris som råris eller klyftpotatis
  • 2 dl matyoghurt som extra sås
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Laga under tiden tillbehör som kokt ris eller klyftpotatis samt kycklingen.
  6. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål.
  7. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  8. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  9. Salta och peppra kycklingen.
  10. Häll över tomatsåsen och låt puttra i minst 5 minuter.
  11. Servera kycklingrulladerna med ris eller klyftpotatis, matyoghurt som extra sås samt grönsallad eller valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.