Kycklingrullader i tomatsås
Fetaostfyllda kycklingrullader i tomatsås med färsk basilika.
Tillagning
- Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
- Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter. Grovhacka färsk basilika.
- Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
- Laga under tiden tillbehör som kokt ris eller klyftpotatis samt kycklingen.
- Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål.
- Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
- Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
- Salta och peppra kycklingen.
- Häll över tomatsåsen och låt puttra i minst 5 minuter.
- Servera kycklingrulladerna med ris eller klyftpotatis, matyoghurt som extra sås samt grönsallad eller valfria tillbehör. Garnera gärna med några extra blad färsk basilika.
Serveringsförslag
- Gott med ris, pasta eller valfritt tillbehör.
- Vidare passar en sallad till samt lite matyoghurt eller créme fraiche som extra sås.
Tips
Räkna ca 3 skivor kyckling vardera totalt 12 stycken till fyra portioner. Istället för färdig skivad kyckling kan du köpa hela kycklingfiléer och skiva själv till så stora skivor du kan. Eller banka ut skivade bitar kycklingfilé till tunnare skivor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 385 kcal