Kycklingrullader i tomatsås

Introduktion och förberedelse

Fetaostfyllda kycklingrullader i tomatsås med färsk basilika. Gott med ris, pasta eller valfritt tillbehör. Gott med en sallad till samt lite matyoghurt som extra sås.

Räkna ca 3 skivor vardera totalt 12 stycken till fyra portioner.

4 portioner kycklingrullader i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer
  • 50 gram fetaost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris som råris eller klyftpotatis
  • 2 dl matyoghurt som extra sås
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter. Grovhacka färsk basilika.
  4. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Laga under tiden tillbehör som kokt ris eller klyftpotatis samt kycklingen.
  6. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål.
  7. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  8. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  9. Salta och peppra kycklingen.
  10. Häll över tomatsåsen och låt puttra i minst 5 minuter.
  11. Servera kycklingrulladerna med ris eller klyftpotatis, matyoghurt som extra sås samt grönsallad eller valfria tillbehör. Garnera gärna med några extra blad färsk basilika.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-02-13

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept