Kycklingrullader i tomatsås

Fetaostfyllda kycklingrullader. Gott med ris och sallad till, matyoghurt som extra sås eller valfria tillbehör.

Räkna ca 3 skivor vardera totalt 12 stycken till fyra portioner.

4 portioner kycklingrullader i tomatsås

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram skivade kycklingfiléer
  • 50 gram fetaost
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Tomatsås: 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk socker
  • 2 krm torkade chiliflakes eller några droppar tabasco
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 4 port kokt ris som råris eller klyftpotatis
  • 2 dl matyoghurt som extra sås
  • 65 gram grönsallad

Tillagning

  1. Börja med tomatsåsen: Skala och hacka löken.
  2. Fräs löken i olivoljan i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Skala och pressa i vitlöken.
  3. Tillsätt sockret samt tomatpurén och stek på medelvärme i 4 minuter.
  4. Tillsätt tomater, chili, grovhackad färsk basilika, rosmarin samt svartpeppar och koka i minst 10 minuter - helst längre (ca 40 minuter) på låg värme. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och chili.
  5. Laga under tiden tillbehör som kokt ris eller klyftpotatis samt kycklingen.
  6. Kycklingrullader: smula sönder fetaosten i en skål.
  7. Fyll varje skiva kyckling med ca 1 msk fetaost och rulla ihop till en rullad. Lägg med skarven nedåt.
  8. Bryn kycklingrulladerna i olivolja i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) några minuter på varje sida.
  9. Salta och peppra kycklingen.
  10. Häll över tomatsåsen och låt puttra i minst 5 minuter.
  11. Servera kycklingrulladerna med ris eller klyftpotatis, matyoghurt som extra sås samt grönsallad eller valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-16

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga ett paket färsk gnocchi

Färsk gnocchi går lätt och snabbt att laga. Prova en vegetarisk variant fin Portabello-svamp i krämig sås eller laga med torsk eller pancetta (fläsk) och spenat. Med filmer!

Läs mer

Recept

Prova en pokebowl

Laga en pokebowl till middag och ta resterna till matlådan. En skål med ris, grönsaker och smaker från Japan och Hawaii. Kan varieras med det du gillar. Blir vegetarisk med tofu. Med film!

Läs mer

Recept

Laga en smarrig lasagne

Hemlagad lasagne är mångas favorit - inte bara katten Gustafs. Glöm köpe-lasagne och laga egen istället.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer