Falukorvslåda med pasta
Falukorvslåda med pasta, purjolök och tomat kryddad med oregano, sambal oelek chili och ketchup.
En smakrik variant på makaronilåda fylld med falukorv.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Koka upp vatten till pasta.
- Skär falukorven i stavar eller tärningar.
- Dela och skölj purjolök samt strimla den.
- Koka pastan enligt paket. Jag använde cavatappi och kokade i 8 minuter.
- Bryn falukorven i fett i en stekpanna 5 minuter.
- Tillsätt purjolöken och stek några minuter till.
- Skölj och dela cocktailtomater.
- Blanda ihop ägg, mjölk, grädde, salt, peppar, ketchup, oregano och sambal oelek samt hälften av osten till en äggstanning i en skål.
- Häll av pastan.
- Sprid ut pastan i en ugnsform eller gratängform på ca 24x30 cm eller liknande.
- Lägg i purjolök, falukorv och tomater. Blanda runt något.
- Häll på äggstanningen samt fördela över resten av osten.
- Grädda falukorvslådan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills den fått färg.
- Ta ut och låt svalna något innan servering. Gott till är sallad.
Serveringsförslag
- Korvlådan passar till vardags eller helg som lunch, middag eller lunchlåda.
- Jag hade strimlad romansallad, morot och cocktailtomater med lite balsamvinäger och olivolja på till. Alternativ är en grönsallad eller tomatsallad.
Tips
- Falukorv kan bytas mot kassler, skinka eller stekt lunchkorv, fläsk, bacon, halloumi eller grillad kyckling. Eller mot soltorkade tomater för en vegetarisk låda.
- Grädden kan bytas mot mer mjölk.
- Tomater, purjolök, sambal oelek, oregano samt ketchup är valfritt att ha i.
- Annat som passar i är vitlök, basilika, timjan, fetaost, ajvar, morot, salladslök, paprika, gul lök med mera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 435 kcal