Vegetarisk makaronilåda

Vegetarisk makaronilåda med mozzarellaost, soltorkade tomater och purjolök.
Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.

4 portioner vegetarisk makaronilåda

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 5 dl okokta makaroner
  • 20 cm purjolök
  • 1,5 dl hackade soltorkade tomater i olja
  • 2 dl riven ost som mozzarella eller efter tycke
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala, skölj och hacka lök.
  3. Hacka de soltorkade tomaterna.
  4. Ta fram en liten ugnsform.
  5. Koka makaronerna enligt paketet, ex. Barillas makaroner ska koka i 8 minuter.
  6. Vispa under tiden samman äggstanningen i en skål (vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar).
  7. Häll av makaronerna i ett durkslag när de kokat klart.
  8. Häll upp dem i formen.
  9. Blanda i hackad lök, riven ost och soltorkade tomater.
  10. Häll på äggstanningen.
  11. Strö över riven parmesan om du vill ha det.
  12. Grädda makaronilådan i ugnen i ca 30 minuter tills den fått färg och äggstanningen stelnat.
  13. Ta ut och servera makaronilådan. Gott till är grönsallad samt tomatsallad. Ketchup gillar en del också till.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer