Vegetarisk makaronilåda
Vegetarisk makaronilåda med mozzarellaost, soltorkade tomater och purjolök.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Skala, skölj och hacka lök.
- Hacka de soltorkade tomaterna.
- Ta fram en liten ugnsform.
- Koka makaronerna enligt paketet, ex. Barillas makaroner ska koka i 8 minuter.
- Vispa under tiden samman äggstanningen i en skål (vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar).
- Häll av makaronerna i ett durkslag när de kokat klart.
- Häll upp dem i formen.
- Blanda i hackad lök, riven ost och soltorkade tomater.
- Häll på äggstanningen.
- Strö över riven parmesan om du vill ha det.
- Grädda makaronilådan i ugnen i ca 30 minuter tills den fått färg och äggstanningen stelnat.
- Ta ut och servera makaronilådan. Gott till är grönsallad samt tomatsallad. Ketchup gillar en del också till.
Serveringsförslag
- Passar till vardags som lunch, middag eller lunchlåda.
- Gott med en grönsallad eller tomatsallad till.
Tips
- Du kan byta ut makaronerna mot annan pasta som gnocchi, penne eller italienska jättemakaroner.
- Om du vill lyxa till lådan och gillar mer såsig makaronilåda kan du ha i 2 dl grädde i äggstanningen.
- En vegetarisk variant på vanlig makaronilåda med skinka.
Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal