Falukorv med stuvad kål och potatis
Stekt falukorv med stuvad kål och potatis, senap samt sallad.
Tillagning
- Stuvning: fräs smöret i en såskastrull.
- Pudra över mjölet och rör ut det med en visp.
- Tillsätt lite mjölk i taget under vispning så att klumpar försvinner.
- Låt såsen koka på låg värme i 10 minuter medan du förbereder kålen. Rör då och då så att den inte bränns. Smaka av såsen med lite grädde, salt och peppar.
- Koka upp 3 dl vatten i en kastrull med 0,5 tsk salt.
- Skala potatis och skär den i mindre klyftor.
- Skär kålen i klyftor och skär bort rotfästet. Strimla kålen.
- Koka kål och potatis mjuk i ca 10 minuter.
- Häll av kål och potatis samt vänd ner i stuvningen. Håll stuvningen varm.
- Skiva falukorven och stek några minuter i smör på vardera sida så att falukorven får färg.
- Förbered sallad om du vill ha det till.
- Servera den stekta falukorven med den stuvade kålen, senap samt sallad.
Serveringsförslag
- Gott som vardagsmat till lunch eller middag.
- Du kan ha valfri sallad till. Jag hade en grönsallad samt lite kokta marinerade vita bönor till på bilden.
- En köpt eller hemgjord senap passar också till.
Varianter
- Du kan stuva vitkål, grönkål eller spetskål. Även rödkål funkar.
- Här har jag lite kokt potatis i stuvningen också men det är valfritt och du kan laga med enbarg stuvad kål till.
- Vill du ha en vegan eller vegetarisk variant kan du steka vegan korv till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 634 kcal