Miniråbiffar

Introduktion och förberedelse

Miniråbiffar som passar som tilltugg, aptitretare eller på buffé. Goda små råbiffar på mörkt bröd toppade med stenbitsrom eller löjrom samt hackad gräslök.

Räkna 3 st per portion och då räcker 12 miniråbiffar till 4 portioner.

Om du vill kan du blanda i lite finhackad rödlök, kapris, rödbeta samt blanda i någon msk dijonsenap för mer smak på råbiffarna.

12 st miniråbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 gram nötfärs
  • 30 gram stenbits- eller löjrom
  • 4 skivor mörkt grovt bröd, typ danskt, tyskt eller pumpernickel

Tillagning

  1. Stämpla ut små rundlar - lagom runt 2,5 cm i diameter. Eller skär ut fyrkanter 2,5x2,5 cm. Det ska vara små mumsbitar.
  2. Forma färsen i samma storlek som bröden. Enklast är om du har en utstansare med ca 2,5 cm diameter. Stämpla då först ut bröd och fyll på med färs så får du en fin jämn rundel. Skär du brödet i fyrkanter så kan du rulla små köttbullar som du sedan formar som kuber i samma storlek som bröden. Klicka ut rom på miniråbiffarna samt garnera med finhackad gräslök.
  3. Lägg upp dem på en bricka eller fat. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer