Miniråbiffar

Miniråbiffar som passar som tilltugg, aptitretare eller på buffé. Goda små råbiffar på mörkt bröd toppade med stenbitsrom eller löjrom samt hackad gräslök.
Räkna 3 st per portion och då räcker 12 miniråbiffar till 4 portioner.
Om du vill kan du blanda i lite finhackad rödlök, kapris, rödbeta samt blanda i någon msk dijonsenap för mer smak på råbiffarna.

12 st miniråbiffar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 75 gram nötfärs
  • 30 gram stenbits- eller löjrom
  • 4 skivor mörkt grovt bröd, typ danskt, tyskt eller pumpernickel

Tillagning

  1. Stämpla ut små rundlar - lagom runt 2,5 cm i diameter. Eller skär ut fyrkanter 2,5x2,5 cm. Det ska vara små mumsbitar.
  2. Forma färsen i samma storlek som bröden. Enklast är om du har en utstansare med ca 2,5 cm diameter. Stämpla då först ut bröd och fyll på med färs så får du en fin jämn rundel. Skär du brödet i fyrkanter så kan du rulla små köttbullar som du sedan formar som kuber i samma storlek som bröden. Klicka ut rom på miniråbiffarna samt garnera med finhackad gräslök.
  3. Lägg upp dem på en bricka eller fat. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer