Cava hallon

Introduktion och förberedelse

Cava hallon är en variant på Cava Aperol med hallonlikör istället för aperol.

En läskande fördrink eller välkomstdrink.

Du behöver först göra hallonlikör så du behöver några veckors framförhållning.

Eller så kan du använda köpt hallonlikör. Eller hallonsaft för en lite svagare variant.

Alkoholfri variant får du med hallonsaft och ett alkoholfritt mousserande vin.

Kan garneras med ett färskt hallon om man vill.

Val av glas

  • Halloncavan kan serveras i flöjtglas eller champagneglas som på bilden.
  • En variant är att servera som en longdrink eller after dinner drink i en gin och tonic - kupa eller vinkupa med isbitar eller krossad is samt sugrör, drinkpinne samt hallon och lime- eller citronklyfta som garnering.

Val av bubbel

Toppas upp med spanskt bubbel - Cava - mousserande vin från Spanien.

Du kan räkna att få ut 3 glas från en liten Cava flaska på 37,5 cl.

Du kan byta Cava mot annat mousserande vin som Prosecco, tysk Sekt, fransk Champagne eller Cremant; eller annat mousserande vin från förslagsvis Australien.

Förslag på tilltugg

Mousserande halloncava som fördrink i två flöjtglas
Bjud på mousserande halloncava som fördrink eller välkomstdrink.

1 glas Cava hallon

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl hallonlikör
  • 12 cl Cava, kyld
  • 1 hallon till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Gör först hallonlikör - här behöver du framförhållning på ca 3 veckor. Eller använd köpt hallonlikör.
  2. Se till att likör och cava är väl kyld.
  3. Använd förslagsvis ett flöjtglas eller champagneglas.
  4. Mät och tillsätt likör.
  5. Fyll på med Cava.
  6. Servera.
E-mail
Medel: 4.7 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 71 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-14

Tillbehör och liknande recept: