Bresaola med pinjenötter och parmesan
Introduktion och förberedelse
Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika.
Bresaola är lufttorkat nötkött från norra Italien.
Serveringsförslag
- Gott som tilltugg, aptitretare, som en del av antipasto eller lättlagad förrätt.
- Servera gärna med bröd till som förslagsvis köpt eller hembakta grissinis, focaccia, bondbröd, surdegsbaguette, parmesankex eller crostinis.
Varianter
- Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.
- Några droppar citron eller balsamvinäger kan man också ha på.
- Man kan också mala över lite svartpeppar vid servering.
- Italienska svarta oliver och syltlök passar också till.
- Pinjenötter kan bytas mot valnötter eller pumpafrön.
Att dricka till
Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Grigio eller Garganega.
Tillagning
- Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
- Skiva över parmesan.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna lätt ljust bruna och strö över dem.
- Droppa över olivolja.
- Grovhacka och strö över basilikan och servera.
Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal