Bresaola med pinjenötter och parmesan

Introduktion och förberedelse

Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika. Gott som tilltugg, aptitretare eller lättlagad förrätt.

Servera gärna med bröd till som ex. grissinis, parmesankex eller crostinis.

Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.

Att dricka till

Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Gris.

4 portioner Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor bresaola, ca 80-100 gram
  • 0,5 dl skivad parmesan, ca 40 gram
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse
  • 3 msk fin olivolja
  • 6 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
  2. Skiva över parmesan.
  3. Rosta ev. pinjenötter och strö över dem.
  4. Droppa över olivolja.
  5. Grovhacka och strö över basilikan och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.