Bresaola med pinjenötter och parmesan

Introduktion och förberedelse

Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika. Gott som tilltugg, aptitretare eller lättlagad förrätt.

Servera gärna med bröd till som ex. grissinis, parmesankex eller crostinis.

Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.

Att dricka till

Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Gris.

4 portioner Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor bresaola, ca 80-100 gram
  • 0,5 dl skivad parmesan, ca 40 gram
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse
  • 3 msk fin olivolja
  • 6 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
  2. Skiva över parmesan.
  3. Rosta ev. pinjenötter och strö över dem.
  4. Droppa över olivolja.
  5. Grovhacka och strö över basilikan och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.