Bresaola med pinjenötter och parmesan

Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika. Gott som tilltugg, aptitretare eller lättlagad förrätt.

Servera gärna med bröd till som ex. grissinis, parmesankex eller crostinis.

Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.

Att dricka till

Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Gris.

4 portioner Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor bresaola, ca 80-100 gram
  • 0,5 dl skivad parmesan, ca 40 gram
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse
  • 3 msk fin olivolja
  • 6 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
  2. Skiva över parmesan.
  3. Rosta ev. pinjenötter och strö över dem.
  4. Droppa över olivolja.
  5. Grovhacka och strö över basilikan och servera.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer