Bresaola med pinjenötter och parmesan
Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika.
Bresaola är lufttorkat nötkött från norra Italien.
Tillagning
- Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
- Skiva över parmesan.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna lätt ljust bruna och strö över dem.
- Droppa över olivolja.
- Grovhacka och strö över basilikan och servera.
Serveringsförslag
- Gott som tilltugg, aptitretare, som en del av antipasto eller lättlagad förrätt.
- Servera gärna med bröd till som förslagsvis köpt eller hembakta grissinis, focaccia, bondbröd, surdegsbaguette, parmesankex eller crostinis.
Varianter
- Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.
- Några droppar citron eller balsamvinäger kan man också ha på.
- Man kan också mala över lite svartpeppar vid servering.
- Italienska svarta oliver och syltlök passar också till.
- Pinjenötter kan bytas mot valnötter eller pumpafrön.
Att dricka till
Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Grigio eller Garganega.
Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal