Bresaola med mascarpone
Bresaola fylld med mascarpone, färsk basilika och riven citron.
En slags Bresaola- och mascarponerullar.
Bresaola är tunt skivat lufttorkat italienskt nöt- eller biffkött.
Tillagning
- Lägg ut den skivade bresaolan omlott på ett bakplåtspapper ca 6 skivor på bredden och ca 3 skivor, så att de täcker halva bakplåtspappret.
- Klicka ut mascarpone och bred ut försiktigt i ett lager över bresaolan.
- Lägg en rad med basilikablad.
- Skölj citronen och skrubba den. Torka den torr.
- Riv över citronskal ca en tesked.
- Rulla ihop bresaolan från botten till en rulle. Rulla in i bakplåtspappret och lägg i frysen att stelna ca 10 minuter eller i kylen en timme. Hit kan du förbereda och ha i kylen eller frysen samt sedan ta fram och skär upp och låta tina (om de varit frysta) till servering.
- Skär upp 12 stycken bitar av rullen och lägg upp bresaolarullarna på en bricka, tallrik eller fat samt servera. Garnera ev. med lite färsk basilika.
- Bresaolarullarna är goda att servera med lantchips och goda oliver som ex. Kalamata.
Serveringsförslag
- Passar som tilltugg, snittar eller aptitretare till fest, middag, drinkar och buffé.
- Rullarna är goda att servera med andra goda tilltugg - ett enkelt förslag är med en skål lantchips, salta jordnötter och fina oliver som ex. Kalamataoliver eller ta de du gillar.
Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal