Bresaola med mascarpone

Introduktion och förberedelse

Bresaola fylld med mascarpone, färsk basilika och riven citron. En slags Bresaola- och mascarponerullar. Passar som tilltugg, snittar eller aptitretare till fest, middag, drinkar och buffé.

Bresaola är tunt lufttorkat italienskt nötkött i skivor.

Rullarna är goda att servera med andra goda tilltugg - ett enkelt förslag är med en skål lantchips, salta jordnötter och fina oliver som ex. Kalamataoliver eller ta de du gillar.

4 portioner Bresaola med mascarpone

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 1 pkt Bresaola, lufttorkat biffkött (ca 80 gram)
  • 100 gram mascarpone eller färskost naturell
  • ca 8 blad färsk basilika
  • 1 tsk finrivet skal av citron

Tillagning

  1. Lägg ut den skivade bresaolan omlott på ett bakplåtspapper ca 6 skivor på bredden och ca 3 skivor, så att de täcker halva bakplåtspappret.
  2. Klicka ut mascarpone och bred ut försiktigt i ett lager över bresaolan.
  3. Lägg en rad med basilikablad.
  4. Skölj citronen och skrubba den. Torka den torr.
  5. Riv över citronskal ca en tesked.
  6. Rulla ihop bresaolan från botten till en rulle. Rulla in i bakplåtspappret och lägg i frysen att stelna ca 10 minuter eller i kylen en timme. Hit kan du förbereda och ha i kylen eller frysen samt sedan ta fram och skär upp och låta tina (om de varit frysta) till servering.
  7. Skär upp 12 stycken bitar av rullen och lägg upp bresaolarullarna på en bricka, tallrik eller fat samt servera. Garnera ev. med lite färsk basilika.
  8. Bresaolarullarna är goda att servera med lantchips och goda oliver som ex. Kalamata.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-10-11

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.