Laxrullar med mozzarella och wasabi

Laxrullar med mozzarella och wasabi är ett gott tilltugg till fördrink, buffe eller som tapas. Visst lax är inte det vanligaste att göra tapas på - och mozzarella är italienskt - men gott blir det.

4 portioner laxrullar med mozarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 stora skivor gravad lax (eller 8 mindre)
  • Cirka en halv mozzarella (säljs styckvis i påsar)
  • 0,5 tsk wasabi (japansk grön pepparrot)

Tillagning

  1. Skär stora laxskivor på mitten på tvären.
  2. Skär ost i 8 stavar.
  3. Smeta lite wasabi på varje oststav.
  4. Rulla in stavarna i laxskivorna.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Lär dig laga hemgjord pasta

Mjöl, ägg och vatten är lika med pasta. Bara att knåda ihop och kavla ut. Forma eller fyll. Koka och njut med massor av parmesan. Svårare än så är det inte. - Ja okej, lite recept och tips från mitt besök på pastakurs i italienska Bologna kan du få också. 

Läs mer