Laxrullar med mozzarella och wasabi

Laxrullar med mozzarella och lite het wasabi är ett gott tilltugg till fördrink, buffé eller som tapas.

Lax, mozzarella och wasabi - inte så spanskt kanske - men gott att ha till tapas.

8 laxrullar eller 4 portioner på två rullar vardera

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 stora skivor gravad lax (eller 8 mindre)
  • Cirka en halv mozzarella (säljs styckvis i påsar)
  • 0,5 tsk wasabi (japansk grön pepparrot)

Tillagning

  1. Skär stora laxskivor på mitten i två delar till totalt åtta delar.
  2. Skär ost i 8 stavar.
  3. Smeta lite wasabi på varje oststav.
  4. Rulla in stavarna i laxskivorna till åtta laxrullar. Förvara i kylen till servering.

Tips

  • Du kan ta rökt lax eller gravad lax.
  • Välj lax i stora skivor så osten är lätt att rulla in.
  • Kan garneras med ärtskott eller färsk dill.
E-mail
Medel: 4.2 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 166 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19