Laxrullar med mozzarella och wasabi

Laxrullar med mozzarella och wasabi är ett gott tilltugg till fördrink, buffe eller som tapas. Visst lax är inte det vanligaste att göra tapas på - och mozzarella är italienskt - men gott blir det.

4 portioner laxrullar med mozarella

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 stora skivor gravad lax (eller 8 mindre)
  • Cirka en halv mozzarella (säljs styckvis i påsar)
  • 0,5 tsk wasabi (japansk grön pepparrot)

Tillagning

  1. Skär stora laxskivor på mitten på tvären.
  2. Skär ost i 8 stavar.
  3. Smeta lite wasabi på varje oststav.
  4. Rulla in stavarna i laxskivorna.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer