Laxrullar med mozzarella och wasabi

Introduktion och förberedelse

Laxrullar med mozzarella och lite het wasabi är ett gott tilltugg till fördrink, buffé eller som tapas. Du kan ta rökt lax eller gravad lax. Välj lax i stora skivor så osten är lätt att rulla in.

Lax, mozzarella och wasabi - inte så spanskt kanske - men gott att ha till tapas.

Kan garneras med ärtskott eller färsk dill.

8 laxrullar eller 4 portioner på två rullar vardera

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 stora skivor gravad lax (eller 8 mindre)
  • Cirka en halv mozzarella (säljs styckvis i påsar)
  • 0,5 tsk wasabi (japansk grön pepparrot)

Tillagning

  1. Skär stora laxskivor på mitten i två delar till totalt åtta delar.
  2. Skär ost i 8 stavar.
  3. Smeta lite wasabi på varje oststav.
  4. Rulla in stavarna i laxskivorna till åtta laxrullar. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.