Laxrullar med mozzarella och wasabi

Laxrullar med mozzarella och lite het wasabi är ett gott tilltugg till fördrink, buffé eller som tapas. Du kan ta rökt lax eller gravad lax. Välj lax i stora skivor så osten är lätt att rulla in.

Lax, mozzarella och wasabi - inte så spanskt kanske - men gott att ha till tapas.

Kan garneras med ärtskott eller färsk dill.

8 laxrullar eller 4 portioner på två rullar vardera

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 stora skivor gravad lax (eller 8 mindre)
  • Cirka en halv mozzarella (säljs styckvis i påsar)
  • 0,5 tsk wasabi (japansk grön pepparrot)

Tillagning

  1. Skär stora laxskivor på mitten i två delar till totalt åtta delar.
  2. Skär ost i 8 stavar.
  3. Smeta lite wasabi på varje oststav.
  4. Rulla in stavarna i laxskivorna till åtta laxrullar. Förvara i kylen till servering.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept