Äggstanning

Introduktion och förberedelse

Äggstanning till fyllning av en paj på 24-26 diameter med förslag på varianter och användning.

Användning

Tips

  • Märker du att det behövs mer äggstanning så blanda mer av 1 ägg och 0,75 dl mjölk.
  • Använd en pajform som är tät i botten. Använder du en pajfrom med löstagbar botten finns risken att äggstanningen kan läcka ut i ugnen.
  • Pensla pajskalet med uppvispat ägg innan eller när tar ut pajskalet ur ugnen. Då håller pajskalet extra tätt om du önskar det. Det är dock valfritt.

Varianter

  • Tillsätt 150 gram riven ost som mozzarella, lagrad ost eller annan riven ost. Fler förslag är 1/2 dl parmesan eller 75 gram smulad fetaost.
  • Mjölken kan ersättas helt eller delvis av grädde, gräddfil elelr matyoghurt ex. 1/2 dl grädde och 2 dl mjölk.
  • 1/2 krm curry är gott i äggstanning.
  • Annat gott är i äggstanning och paj är någon msk hackade örter som persilja eller gräslök.
  • 1 tsk ajvar (paprikaröra), något krm sambal oelek chili, paprikapulver, 1/2 pressad vitlök eller 1/2 dl hackad spenat är annat gott i.

6 portioner äggstanning till en paj 24-26 diameter

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 ägg S, M/L eller 3 ägg L, XL
  • 2,5 dl mjölk (byt ev. ut 0,5 dl mjölk mot grädde)
  • 1,5 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda och vispa ihop ägg med mjölk samt ev. grädde, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Nu är äggstanningen redo att användas till paj eller det du önskar.
E-mail
Medel: 3.9 (73 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 142 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-10-09

Tillbehör och liknande recept: