Paj med soltorkad tomat

Introduktion och förberedelse

Paj med soltorkad tomat och ost.

God med en sallad som lunch, middag, till buffé, midsommarbordet, picknick eller kräftskivan.

Också gott att skära i småbitar och servera som tilltugg eller tapas.

Soltorkadtomatpaj passar också till nattamat.

6 portioner paj med soltorkad tomat

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 5 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram riven ost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl hackade soltorkade tomater i olja eller uppblötta torkade soltorkade tomater

Tillagning

  1. Pajdeg: skär kallt smör i kuber. Kör med mjöl och salt några sekunder i matberedaren. Tillsätt vatten medan maskinen är igång. Stanna efter några sekunder. Du kan också knåda samman mjöl och fett på bakbordet, tillsätta vattnet och snabbt blanda ihop till en deg. Slå in i plastfolie och lägg i kylen cirka 30 minuter.
  2. Sätt ugn på 175 grader.
  3. Kavla ut deg och klä en pajform. Stick hål i botten med en gaffel och förgrädda i 8 minuter. Pensla pajskalet med ägg.
  4. Fyllning: Blanda äggstanning av ägg, grädde, riven ost samt soltorkad tomat.
  5. Häll i pajskalet och grädda i cirka 30 - 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat.
  6. Gott med tomat- och grönsallad till.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-29

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.