Pumpa loss i köket

Pumpa toppar sin popularitet på hösten - speciellt i slutet av oktober till Halloween. Då gröps många pumpor ur och blir lyktor. Priset är också rätt lågt. Då kan man passa på att äta upp lite pumpa också.

Enklast är kanske att skjussa in bitar av pumpa i ugnen och rosta dem mjuka samt servera som tillbehör tillsammans med din vanliga middag. Lite festligt är vegetarisk gryta från Marocko. Man kan också koka och mixa till soppa, dipp och mos. Eller göra marmelad, risotto, pasta eller sylta den. Nedan är några av mina bästa tips på pumparecept.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2018-11-05

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.