Pumpa loss i köket

Pumpa toppar sin popularitet på hösten - speciellt i slutet av oktober till Halloween. Då gröps många pumpor ur och blir lyktor. Priset är också rätt lågt. Då kan man passa på att äta upp lite pumpa också.

Enklast är kanske att skjussa in bitar av pumpa i ugnen och rosta dem mjuka samt servera som tillbehör tillsammans med din vanliga middag. Lite festligt är vegetarisk gryta från Marocko. Man kan också koka och mixa till soppa, dipp och mos. Eller göra marmelad, risotto, pasta eller sylta den. Nedan är några av mina bästa tips på pumparecept.

E-mail

Publicerat: Uppdaterat: 2018-11-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan.